Salat med solbær kogte rødbeder og timian
Rødbeder,solbær, timian og gedeost er et hit sammen. Denne salat passer ret godt både til lam og kylling - men kan også sagten være dit hovedmåltid i en lidt grønnere hverdag..
Opskrift
Ingredienser
1/2 romaine salat
2-3 rødbeder ca 150 g
50 g gedeost eller hvis du er ikke er til gedeost, så kan du bruge en fed og salt feta (ikke salat tern)
1 håndfuld hasselnødder
1 skalotteløg
2 kviste frisk timian
2 dl koncentreret solbærsaft
2 spsk balsamico eddike
Dressing
1 1/2 dl cremefraiche
3 tsk dijonsennep
2 tsk honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Vask rødbederne grundigt
Kog dem i en gryde med skrællen på det tager en halv til en hel time alt efter størrelsen du kan mærke med en gaffel om de er ved at være møre. De skal koges i 8 dl vand og 2 dl solbærsaft
Du kan nu smutte skallen af helt nemt
Skær rødbederne i små tern og vend dem i balsamico eddiken
Pil bladene af timianstilkene
Skær skalotteløget i helt tynde ringe
Rist hasselnødderne på en tør pande over medium varme og hak dem så i mindre stykker
Skær romainesalaten i tynde strimler
Smuldr/bræk osten i mindre stykker
Rør dressingen og smag den til med salt og peber
Vend romainesalat med timianblade, nødder og dressing
Læg rødbeder, løg og ost over over