Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Pastasalat med feta og lynsyltede gulerødder

Pastasalat med feta og lynsyltede gulerødder

Pastasalat i alle afskygninger er et dejligt tilbehør til eksempelvis en frikadelle eller et stykke stegt kylling, men det er også en dejlig spise alene eller som madpakke ret. Pasta har mange muligheder og kan bruges til stort set alting og den relativt neutrale smag, gør at det er nemt at blande med nærmest hvad som helst. Her har jeg brugt sød syrlige sprøde gulerødder til at være stjernen i retten


Opskrift

Ingredienser

  • 250 g pasta penne eller skruer

  • 4 gulerødder

  • 75 g feta ( Hvis du vælger at bruge såkaldte salattern, vil jeg advokere for, at det er ikke rigtig feta, smagen og konsistensen gør ikke retten ære. Køb i stedet et lækkert stykke feta eller en god blok feta fra puck, den fås i de fleste nettoer og har den rette saltede, cremede konsistens.

  • 1 håndfuld ærteskud

  • 1 spsk akacie honning

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk eddike

  • Salt og Peber

  • 2 spsk græskarkerner

  • 2 forårsløg

Lage til gulerødder

  • 2 dl eddike

  • 1 dl vand

  • 2 spsk sukker

  • 5 nelliker

Fremgangsmåde

  • Start med at marinere gulerødderne

  • Skræl gulerødderne

  • Når du har skrællet dem Skræller du videre og lave tynde strimler gulerødder

  • Put gulerødderne i et glas eller en skål

  • Put ingredienserne til lagen i en gryde og kog lagen op til sukkeret er helt smeltet

  • Hæld lagen over gulerødderne og lad det stå og trække 1 times tid

  • Kog Pastaen

  • Imens pastaen koger laver du en dressing af honning, olie og eddike, som du smager til med salt og peber

  • Når pastaen er kogt, dræner du vandet og vender den sammen med dressingen i en skål

  • Rist sesamkernerne over medium varme på en tør pande. Husk at holde panden i regelmæssig bevægelse, vi vil ikke brænde kernerne, men bare fremhæve smagen

  • Skær fetaen i tern eller bræk den i mindre stykker

  • Hak persillen

  • Skær forårsløget i tynde skiver

  • Hak ærtespirerne i mindre stykker

  • Dræn gulerødderne for lage

  • Bland det hele sammen med pastaen

  • Server evt med frikadeller eller stegt kyllingebryst

En Gateau Marcel med hindbærmousse til Mads

En Gateau Marcel med hindbærmousse til Mads

Hvedespelts salat med broccoli, cashewnødder og mandariner

Hvedespelts salat med broccoli, cashewnødder og mandariner