Pastasalat med feta og lynsyltede gulerødder
Pastasalat i alle afskygninger er et dejligt tilbehør til eksempelvis en frikadelle eller et stykke stegt kylling, men det er også en dejlig spise alene eller som madpakke ret. Pasta har mange muligheder og kan bruges til stort set alting og den relativt neutrale smag, gør at det er nemt at blande med nærmest hvad som helst. Her har jeg brugt sød syrlige sprøde gulerødder til at være stjernen i retten
Opskrift
Ingredienser
250 g pasta penne eller skruer
4 gulerødder
75 g feta ( Hvis du vælger at bruge såkaldte salattern, vil jeg advokere for, at det er ikke rigtig feta, smagen og konsistensen gør ikke retten ære. Køb i stedet et lækkert stykke feta eller en god blok feta fra puck, den fås i de fleste nettoer og har den rette saltede, cremede konsistens.
1 håndfuld ærteskud
1 spsk akacie honning
2 spsk olivenolie
1 spsk eddike
Salt og Peber
2 spsk græskarkerner
2 forårsløg
Lage til gulerødder
2 dl eddike
1 dl vand
2 spsk sukker
5 nelliker
Fremgangsmåde
Start med at marinere gulerødderne
Skræl gulerødderne
Når du har skrællet dem Skræller du videre og lave tynde strimler gulerødder
Put gulerødderne i et glas eller en skål
Put ingredienserne til lagen i en gryde og kog lagen op til sukkeret er helt smeltet
Hæld lagen over gulerødderne og lad det stå og trække 1 times tid
Kog Pastaen
Imens pastaen koger laver du en dressing af honning, olie og eddike, som du smager til med salt og peber
Når pastaen er kogt, dræner du vandet og vender den sammen med dressingen i en skål
Rist sesamkernerne over medium varme på en tør pande. Husk at holde panden i regelmæssig bevægelse, vi vil ikke brænde kernerne, men bare fremhæve smagen
Skær fetaen i tern eller bræk den i mindre stykker
Hak persillen
Skær forårsløget i tynde skiver
Hak ærtespirerne i mindre stykker
Dræn gulerødderne for lage
Bland det hele sammen med pastaen
Server evt med frikadeller eller stegt kyllingebryst