Hvedespelts salat med broccoli, cashewnødder og mandariner
Hvede spelt kan for nogen lyde lidt alternativt, men jeg synes personligt, at det er et “ fyldmateriale” i en salat, når hverdagen skal være lidt grønnere. Hvede spelt kan også bruges i stedet for risottoris og dette giver en speltotto med lidt mere bid end den klassiske version. Hvede spelt har også den kvalitet at den er relativt smagsneutral og derfor let kan marineres til at passe i smagene til det tema der er på menuen, om det så være sydeuropæisk, mellemøstligt, nordisk eller asiatisk osv. Her har jeg valgt og lade mig inspirere af de asiatiske smage
Opskrift
Ingredienser
100 g hvede speltkerner
3 mandariner
150 g broccoli eller broccoliskud
1 håndfuld cashewnødder
Evt en håndfuld frisk koriander ( kan udelades- koriander er ofte had eller kærlighed. Jeg finder at balancen ligger der hvor man ikke bruger for meget, ligesom ethvert andet krydderi)
Marinade
2 spsk limesaft
2 spsk soya
2 spsk sesamolie
Fremgangsmåde
Skyl speltkernerne i koldt vand et par gange
Bring i kog speltkernerne i 3 dl vand og lad dem simre i ca 20 min - tilsæt mere vand hvis de “ tørrer ud
Sluk så for varmen og lad dem trække i gryden i 10 - 15 min
Hold øje med dem undervejs, hvis de får for meget bliver de klistrede og, de må gerne have lidt bid
Hæld evt overskydende vand fra
Bland sesamolie, limesaft og soya i spelten og rør godt rundt
Skræl dine mandariner og skær i mindre stykker
Rist dine cashewnødder let på en tør pande over medium varme og hak dem så mindre
Del broccolien i små buketter og kog i 5- 7 min, de må gerne have lidt bid
Skær broccolien i mundrette stykker
Hak korianderen fint
Bland det hele i en skål