SJØRLIS

View Original

Bulgursalat med abrikoser og mynte

Det vigtigste ved en bulgursalat er at give den massere af smag og væde. Bulgur har ikke nogen smag i sig selv, men er nem at tilsmage. Jeg elsker bulgursalat i madkassen, den giver en god mæthedsfornemmelse hele dagen


Opskrift

Ingredienser

  • 100 g bulgur

  • 4 dl kogende vand

  • 1/2 bouillonterning

  • Salt og peber

  • Saft og fintrevet skal fra 1/2 citron

  • 2 forårsløg

  • 7 tørrede abrikoser

  • 1 lille håndfuld mynteblade

  • 1/2 agurk

Fremgangsmåde

  • Kog vand og opløs en halv bouillonterning i vandet

  • Put bulguren i en stor skål og hæld vandet over

  • Tilsæt citronsaft og skal

  • Lad det trække

  • Smag til med salt og peber når det har trukket vandet til sig - hvor meget salt der skal tilsættes kommer meget an på hvilken bouillon du bruger

  • Skræl agurken og fjern kernerne med en ske og skær agurken i tynde skiver

  • Skær forårsløgene i tynde skiver

  • Skær abrikoserne i små tern

  • Tilsæt resten ingredienserne og bland rundt