SJØRLIS

View Original

Bulgursalat med tomater og oliven

Jeg ved det godt ,åh nej bulgursalat er så kedeligt og tørt. Jeg vil dog vove pelsen og sige nej. Betragt bulguren som en ingrediens i salaten, men bare ikke hovedingrediensen. Det handler om proportioner, ofte bruger man for meget bulgur i forhold til resten af ingredienserne og så har det tendens til at blive for meget. Er fordelingen rigtig - er bulgur en rigtig god råvarer til at putte i salater for at få noget fylde, for en god mæthedsfornemmelse, hvis du vil holde hverdagen lidt grøn


Opskrift

Ingredienser

  • 100 g bulgur

  • 15 cherrytomater

  • 1/2 agurk

  • 2-3 forårsløg

  • 1 rød peber

  • 1 håndfuld basilikumblade

  • 1 håndfuld gode oliven

  • 1 citron

  • Salt

  • 4 dl vand

Fremgangsmåde

  • Kog 4 dl vand

  • Hæld saft fra 1 citron og det kogende vand over bulguren

  • Skær tomaterne i kvarte

  • Skær forårsløgene i tynde ringe

  • Skær den røde peber i tern

  • Skræl agurken og fjern kernerne med en ske og skær den i tern

  • Hak basilikummen fint

  • Hvis al vandet suger ind i bulguren og den ikke er færdig så tilføj lidt mere vand. Hvis der er væde i overskud, hæld da vandet fra

  • Smag bulguren til med lidt salt

  • Bland resten af ingredienserne i