Bulgursalat med tomater og oliven
Jeg ved det godt ,åh nej bulgursalat er så kedeligt og tørt. Jeg vil dog vove pelsen og sige nej. Betragt bulguren som en ingrediens i salaten, men bare ikke hovedingrediensen. Det handler om proportioner, ofte bruger man for meget bulgur i forhold til resten af ingredienserne og så har det tendens til at blive for meget. Er fordelingen rigtig - er bulgur en rigtig god råvarer til at putte i salater for at få noget fylde, for en god mæthedsfornemmelse, hvis du vil holde hverdagen lidt grøn
Opskrift
Ingredienser
100 g bulgur
15 cherrytomater
1/2 agurk
2-3 forårsløg
1 rød peber
1 håndfuld basilikumblade
1 håndfuld gode oliven
1 citron
Salt
4 dl vand
Fremgangsmåde
Kog 4 dl vand
Hæld saft fra 1 citron og det kogende vand over bulguren
Skær tomaterne i kvarte
Skær forårsløgene i tynde ringe
Skær den røde peber i tern
Skræl agurken og fjern kernerne med en ske og skær den i tern
Hak basilikummen fint
Hvis al vandet suger ind i bulguren og den ikke er færdig så tilføj lidt mere vand. Hvis der er væde i overskud, hæld da vandet fra
Smag bulguren til med lidt salt
Bland resten af ingredienserne i