Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
 Cigaro Börek / Spinat og fetaruller i filodej

Cigaro Börek / Spinat og fetaruller i filodej

3A844CB4-1776-43F0-9416-EA6D56C3F67F.jpg

Cigaro Börek er en nem tyrkisk snack. Den fungerer fint som forret, eller som en tilføjelse til madpakken. Personligt kan jeg sagtens spise mig mæt i denne vidunderlige spise,

Opskrift

  • 500 g frisk spinat. ( frossen kan bruges, men det er her meget vigtigt, at få presset alt vandet ud af spinaten)

  • 3 tsk stødt spidskommen

  • 100g fast feta ( hvis fetaen er for cremet flyder den ud. jeg plejer at bruge en 60% komælks feta)

  • Salt

  • 1 pakke filodej

  • Olivenolie til stegning

  • Fritureolie til fritering

  • evt. lidt acacie honning

Fremgangsmåde

  • Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af for vand. hak spinaten groft. jeg bruger også stænglerne på spinaten.

  • Svits spinat i lidt olivenolie i en gryde over medium varme og tilsæt spidskommen og salt. Fortsæt til spinaten er faldet sammen. det tager ca. 5 min.

  • Lad spinaten køle lidt af

  • Bræk fetaen i mindre stykker ned i spinaten og bland

  • Rul filodejsrullerne ( se video under)

  • Frituresteg rullerne i et par minutter til de er gyldne.

  • Læg rullerne på lidt servietpapir, så den overskydende olie suges fra.

  • Server lune, evt. med et par dråber acacie honning over.

Toscatærte

Toscatærte