Cigaro Börek / Spinat og fetaruller i filodej
Cigaro Börek er en nem tyrkisk snack. Den fungerer fint som forret, eller som en tilføjelse til madpakken. Personligt kan jeg sagtens spise mig mæt i denne vidunderlige spise,
Opskrift
500 g frisk spinat. ( frossen kan bruges, men det er her meget vigtigt, at få presset alt vandet ud af spinaten)
3 tsk stødt spidskommen
100g fast feta ( hvis fetaen er for cremet flyder den ud. jeg plejer at bruge en 60% komælks feta)
Salt
1 pakke filodej
Olivenolie til stegning
Fritureolie til fritering
evt. lidt acacie honning
Fremgangsmåde
Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af for vand. hak spinaten groft. jeg bruger også stænglerne på spinaten.
Svits spinat i lidt olivenolie i en gryde over medium varme og tilsæt spidskommen og salt. Fortsæt til spinaten er faldet sammen. det tager ca. 5 min.
Lad spinaten køle lidt af
Bræk fetaen i mindre stykker ned i spinaten og bland
Rul filodejsrullerne ( se video under)
Frituresteg rullerne i et par minutter til de er gyldne.
Læg rullerne på lidt servietpapir, så den overskydende olie suges fra.
Server lune, evt. med et par dråber acacie honning over.