Spinat og squash med bagte æg
Denne lækre ret fungerer dejligt som frokost eller som en del af et brunchbord. Den har være et ret fast indslag på brunchbordet, når min datter og jeg weekendhygger. Jeg har også af og til lavet den som aftensmad, når jeg har været alene og det skulle være nemt. Resterne er røget med i madkassen dagen efter.
Opskrift
Ingredienser
1 squash i store tern
1 pose frisk spinat 500 g
3 store tomater i små tern
3 æg
salt og peber
karse
1 tsk paprika
olie
Fremgangsmåde
Varm lidt olie på en pande og steg paprika, salt peber og squash ved høj varme i ca 5 minutten under omrøring
Skru ned på medium varme og tilføj spinaten og tomaterne og steg videre, indtil spinat og tomat er faldet sammen
Slå 3 æg ud på toppen af retten og lad dem bage der. Put et låg, et fad eller en tallerken over. Dampen, får æggehviden til at stivne på toppen. Når det sker, er retten klar. Hold øje med det - blommen skal ikke være gennemstegt men som et spejlæg
Server i panden og drys karse ud over
Smag til med salt
Spises alene eller med brød til