Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Feta creme med honningstegte stegte druer, ovn bagte tomater og surdejsbrød

Feta creme med honningstegte stegte druer, ovn bagte tomater og surdejsbrød

Uh altså denne her snack er dejlig morgen, middag og aften. Når jeg spiser aftensmad alene og jeg ikke gider det store kokkererings show- så er det denne her jeg smækker sammen. Jeg laver altid rigeligt, for så ved jeg der også er til madpakken dagen efter.


Opskrift

Ingredienser

Et godt surdejsbrød - har du mod på det er der nederst i opskriften et link til hvordan du selv kommer igang med at lave surdejsbrød. Hvis ikke, er de fleste supermarkeder og bagere efterhånden leveringsdygtige i dette

Feta creme

  • 300 g fuldfed feta ( ikke noget med fetatern de smager ikke af noget)

  • 300 g græsk yoghurt 10 %

Honningstegte druer

  • 1 bakke røde vindruer uden kerner

  • 1 spsk honning med top

  • Lidt oliven olie

  • 1 kvist frisk rosmarin

  • Fint revet skal og saft af 1 citron

Ovnbagte tomater

  • Et stort syltetøjsglas

  • Olivenolie

  • 10 basilikumblade

  • 2 fed hvidløg

  • Cherrytomater

  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

Ovnbagte tomater

  • Vask og skyl glasset i kogende vand

  • Fyld det med tomater, hvidløg og basilikumblade så der stadig er et par cm luft foroven

  • Forvarm din ovn til 120 C

  • Skyl tomaterne - hvis du bruger meget store tomater skær dem så i halve. Du kan sagtens blande forskellige sorter af tomater

  • Pil og skær hvidløgsfed i halve

  • Pak tomaterne tæt med basilikum, hvidløg, salt og peber i glasset. Der skal være 2-3 cm luft til toppen.

  • Hæld olie over og skru låget på uden at stramme det til

  • Sæt glasset i ovnen og stil det i en bradepande

  • Lad det stå indtil olien begynder at boble, det tager en lille times tid.

  • Når det er færdigt, så skruer du lågene helt til imens de stadig er varme, så suger de til og bevarer en længere holdbarhedstid. Dette er ikke så vigtigt hvis du bare har lavet en portion til her og nu. Det er kun nødvendigt ved store portioner, hvilket jeg kan anbefale. Det er en dejlig ting, at bare kunne fiske ned af hylden.

  • Kontroller efter en dag dage om lågene er suget helt til ellers stram dem op

Feta Creme

  • Skær din feta i mindre stykker og bland den med den græske yoghurt

  • Pisk det sammen med en elpisker

Honningstegte druer

  • Skyl dine druer

  • Pil rosmarinbladene af kvisten og hak dem helt fint

  • Riv skallen og pres saften fra citronen

  • Put lidt olivenolie på en pande og varm det op put duerne og rosmarin på og steg i et par minutter

  • Skru ned på middel varme og tilføj citron saft og skal - steg yderligere et par minutter

  • Put honning på og bland rundt til honningen er smeltet

  • Put de forskellige snacks i skåle og spis med brød til

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn

Pasta med mørbrad i cremet tomat og flødesauce

Pasta med mørbrad i cremet tomat og flødesauce