Pasta med mørbrad i cremet tomat og flødesauce
Her er endnu en ret, der pretty much kan laves i forvejen eller dagen før. Hvis man synes man har travlt eller tyr til nemme løsninger fordi tiden er knap når hele familien er sultne, så kan denne også laves i forvejen og så skal der egentlig bare koges pasta om aftenen. jeg vil dog tilføje at laver man den på tidspunktet den skal spises, er det ikke en tidsluger - for den passer lidt sig selv retten, når den sådan står der og simrer
Opskrift
4-6 pers pers
Ingredienser
1 mørbrad
100 g pasta pr person
2 ds hakkede tomater
1 løg
1 spsk tørret oregano
10 friske salvieblade
2 spsk tomatpure
2 fed hvidløg
100 g ruccola
1 stor håndfuld friske basilikumblade
50 g parmesan
1 dl fløde
1 spsk balsamicoeddike
3 dl hønsebouillon ( kan laves af vand og bouillonterning/koncentrat hvis du ikke har rigtig bouillon)
Salt og peber
1 spsk olivenolie
Lidt smør
Fremgangsmåde
Start med at pudse din mørbrad af og fjern evt sener
Skær mørbraden i stykker af ca 2 cm bredde
Giv bøfferne en gang med en kødhammer eller et andet passende værkttøj ( eksempelvis en kagerulle hvis du ikke har en kødhammer)
Hak dit løg helt fint og pres hvidløget
Tag en stor gryde og put lidt smør i
Brun dine bøffer på begge sider - Du kan stable dem i den ene side efterhånden som de er brunede, hvis der ikke er plads til dem alle på en gang
Tilføj olien og steg løg og hvidløg sammen med over middel varme
Tilsæt hakkede tomater og hønsebouillon sammen med oregano og salvie blade
Lad retten simre i 30 min ved svag varme under låg
Tilføj fløde, balsamico eddike, tomatpure og rør det sammen
Lad retten simre i ydeligere 15 min
Kog pastaen
Riv parmesanen
Hak basilikum og rucola fint og bland det
Smag saucen til med Salt og peber
Server på et fad - Læg pastaen på, hæld saucen over og drys med ost og basilikum/rucola