SJØRLIS

View Original

Krydret Dahl med mynte raita og mangochutney

Leder du efter en vegetarisk nem og smagsfuld ret, er en omgang indisk Dahl lige i øjet. Har du brug for en vegansk ret er det kun raitaen, der skal laves med en havre eller eksempelvis soya yoghurt løsning. De fleste supermarkeder tilbyder efterhånden sådanne alternativer.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

Dahl

  • 3 bagekartofler

  • 100 g røde linser

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 ds hakkede tomater

  • 6 dl grøntsagsbouillon

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 spsk friskrevet ingefær

  • 2 tsk stødt koriander

  • 3 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 spsk olie til stegning

  • 2 tsk nigellafrø (jomfruer idet grønne)

  • 1/2 tsk chiliflager ( kan udelades)

  • Et par håndfulde frisk koriander til pynt

  • Mango chutney til siden (nederst finder du en knap til opskrift på hjemmelavet mango chutney)

Raita

  • 4 dl græsk yoghurt

  • 2 stor håndfuld friske marrokanske mynteblade

Fremgangsmåde

  • Start med at lave raitaen, så den kan stå og trække smag af mynten

  • Hak myntebladene fint og bland dem med yoghurten og stil den så på køl

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre mundrette tern

  • Skyl dine linser til vandet er klart

  • Skræl og riv løgene

  • Pres hvidløgene

  • Riv ingefæren fint

  • Lav din grøntsags bouillon

  • Hæld olien i en gryde og varm den op på medium varme

  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og kartofler og steg i 5-6 minutter under omrøring

  • Tilsæt kardemomme, nigellafrø, spidskommen, chili, stødt koriander.og gurkemeje og svits yderligere et par minutter under regelmæssig omrøring

  • Tilsæt grøntsagbouillon. linser og hakkede tomater

  • Lad retten simre under låg i ca 45 min

  • Rør regelmæssigt i gryden og tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for fast

  • Hak den friske koriander fint

  • Server retten med raita, frisk koriander og mango chutney i små skåle på siden, så man kan tilføje efter smag og behag