SJØRLIS

View Original

Englebryster

Denne opskrift har jeg været så heldig, at få fra min venindes mor Anne-Dorte. Det er en amerikansk opskrift og er landet i Danmark langt før internettet var en realitet. Anne-Dorte boede i Madrid for ca. 40 år siden og der byttede hun opskriften på Risalamande - for en opskrift på Englebryster. De hedder egentlig Butterball cookies, men amerikanerne kaldte dem for englebryster, så den tradition vil jeg holde fast i. Jeg er glad for at min veninde nævnte dem for mig og hendes mor ville dele opskriften med mig.


Opskrift

ca 45 stk

Ingredienser

  • 250 gr smør

  • 1 1/2 dl flormelis

  • 2 1/2 dl hakkede hasselnødder

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 spsk vanilje essens

  • 5 dl mel

Fremgangsmåde

  • Bland mel og bagepulver i en skål

  • Tag en anden skål og rør smørret blødt

  • Rør sukkeret gradvist i indtil det er let og cremet

  • Kom de hakkede nødder og vaniljeessens i

  • Sigt melet i og bland

  • Form dejen til små kugler med en teske og sæt dem på bagepapir på en plade

  • Bag ved 160 C i 15-20 minutter. De skal ikke blive brune

  • Køl dem lidt af og sigt flormelis over