Englebryster
Denne opskrift har jeg været så heldig, at få fra min venindes mor Anne-Dorte. Det er en amerikansk opskrift og er landet i Danmark langt før internettet var en realitet. Anne-Dorte boede i Madrid for ca. 40 år siden og der byttede hun opskriften på Risalamande - for en opskrift på Englebryster. De hedder egentlig Butterball cookies, men amerikanerne kaldte dem for englebryster, så den tradition vil jeg holde fast i. Jeg er glad for at min veninde nævnte dem for mig og hendes mor ville dele opskriften med mig.
Opskrift
ca 45 stk
Ingredienser
250 gr smør
1 1/2 dl flormelis
2 1/2 dl hakkede hasselnødder
1 tsk bagepulver
1 spsk vanilje essens
5 dl mel
Fremgangsmåde
Bland mel og bagepulver i en skål
Tag en anden skål og rør smørret blødt
Rør sukkeret gradvist i indtil det er let og cremet
Kom de hakkede nødder og vaniljeessens i
Sigt melet i og bland
Form dejen til små kugler med en teske og sæt dem på bagepapir på en plade
Bag ved 160 C i 15-20 minutter. De skal ikke blive brune
Køl dem lidt af og sigt flormelis over