Profiteroles med Cremé Chantilly og Chokoladesauce
Profiteroles er bare bitte små vandbakkelser. Tricket er, at man ikke skærer dem over, men bare laver et lille bitte hul i bunden og sprøjter fyld ind i dem gennem hullet. Profiteroles er små og mundrette og de fungerer fint som en dessert eller som små lækkerbiskner til en gang eftermiddagskaffe.
Opskrift
20-24 stk
Ingredienser
Profiteroles
100 g hvedemel
1 knivspids salt
3 æg
2 dl vand
80 g smør
Chokoladesauce
200 g chokolade 60% ( Er du mere til en flødechokolade kan du bruge det i stedet)
2 dl fløde
1 knsp flagesalt
10 g smør
Chantilly creme
3 dl fløde
Kornene fra 1 vaniljestang
30 g flormelis
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 C
Start med at lave din dej
Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål
Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.
Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.
Lad det køle i 5 min
Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.
Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt det ud i lige store boller ud på en bageplade dækket med bagepapir
Sæt i ovnen og bag i 15-20 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen det første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.
Gå nu i gang med fyldet
Pisk fløden og når den er pisket tilføjer du siet flormelis og vaniljekorn og vender det i flødeskummen
Når profiteroles er færdige tager du dem ud og lader dem afkøle på en rist. Prik et lille hul med en skarp kniv i hver enkelt profiteroles, så lukker du luften ud og sikrer at dine profiteroles ikke bliver bløde.
Når de er afkølede prikker du et lille hul i bunden, jeg bruger den spidse ende af en spisepind
Læg et stykke bagepapir under risten de afkøler på
Fyld dem med flødeskummen og sæt dem tilbage på risten
Gå nu igang med chokoladesaucen
Hak chokoladen fint
Put fløde, salt og chokolade i en gryde og opvarm det ved medium varme. Rør rundt med et piskeris til chokoladen er smeltet
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret og rør det ud i chokoladesaucen
Hæld chokolade saucen over kagerne. Når saucen er kølet lidt af kan du flytte kagerne over på et fad ved hjælp af en paletkniv
Kagerne spises samme eller næste dag, men skal opbevares på køl hvis de gemmes