Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Profiteroles med Cremé Chantilly og Chokoladesauce

Profiteroles med Cremé Chantilly og Chokoladesauce

Profiteroles er bare bitte små vandbakkelser. Tricket er, at man ikke skærer dem over, men bare laver et lille bitte hul i bunden og sprøjter fyld ind i dem gennem hullet. Profiteroles er små og mundrette og de fungerer fint som en dessert eller som små lækkerbiskner til en gang eftermiddagskaffe.


Opskrift

20-24 stk

Ingredienser

Profiteroles

  • 100 g hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 3 æg

  • 2 dl vand

  • 80 g smør

Chokoladesauce

  • 200 g chokolade 60% ( Er du mere til en flødechokolade kan du bruge det i stedet)

  • 2 dl fløde

  • 1 knsp flagesalt

  • 10 g smør

Chantilly creme

  • 3 dl fløde

  • Kornene fra 1 vaniljestang

  • 30 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 C

  • Start med at lave din dej

  • Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål

  • Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.

  • Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.

  • Lad det køle i 5 min

  • Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.

  • Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt det ud i lige store boller ud på en bageplade dækket med bagepapir

  • Sæt i ovnen og bag i 15-20 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen det første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.

  • Gå nu i gang med fyldet

  • Pisk fløden og når den er pisket tilføjer du siet flormelis og vaniljekorn og vender det i flødeskummen

  • Når profiteroles er færdige tager du dem ud og lader dem afkøle på en rist. Prik et lille hul med en skarp kniv i hver enkelt profiteroles, så lukker du luften ud og sikrer at dine profiteroles ikke bliver bløde.

  • Når de er afkølede prikker du et lille hul i bunden, jeg bruger den spidse ende af en spisepind

  • Læg et stykke bagepapir under risten de afkøler på

  • Fyld dem med flødeskummen og sæt dem tilbage på risten

  • Gå nu igang med chokoladesaucen

  • Hak chokoladen fint

  • Put fløde, salt og chokolade i en gryde og opvarm det ved medium varme. Rør rundt med et piskeris til chokoladen er smeltet

  • Tag gryden af varmen og tilsæt smørret og rør det ud i chokoladesaucen

  • Hæld chokolade saucen over kagerne. Når saucen er kølet lidt af kan du flytte kagerne over på et fad ved hjælp af en paletkniv

  • Kagerne spises samme eller næste dag, men skal opbevares på køl hvis de gemmes

Sådan laver du vandbakkelser

Sådan laver du vandbakkelser

Vandbakkelser med Reje/Krebsehalesalat

Vandbakkelser med Reje/Krebsehalesalat