Sådan laver du vandbakkelser
Her en lille step by step guide til at lave gode vandbakkelser, der ikke skvatter sammen. Vandbakkelser kan bruges til mange ting, både i det salte og søde køkken. Du kan lave de klassiske vandbakkelser med flødeskum, eclairs, profiteroles eller i de salte køkken med eksempelvis skaldyrssalat eller hønsesalat i. Det er ret simpelt at lave vandbakkelser og det er en nem og hurtig ret eller dessert at lave, hvis man er lidt lækkersulten
Opskrift
Ingredienser
100 g hvedemel
1 knivspids salt
3 æg
2 dl vand
80 g smør
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 C
Start med at lave din dej
Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål
Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.
Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.
Lad det køle i 5 min
Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.
Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt i stænger eller boller ud på en bageplade med bagepapir
Sæt i ovnen og bag i 20-25 min ved eclairs og vandbakkelser og 15-20 min ved profiteroles og små vandbakkelser til det salte køkken til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen det første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.
Afkøl på en rist og prik et lille hul i toppen, så lukker du luften ud og sørger for de ikke bliver bløde
Når de er afkølede giver du dem, den slags fyld du har lyst til
Eclairs og vandbakkelser flækkes på langs. Profiteroles skal have et lille i bunden der kan sprøjtes fyld i og Vandbakkelser til det salte køkken skal have skåret toppen af, der efterfølgende bruges til låg