Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarberne står i fuld flor i min have og det er sådan en dejlig tid på året. Det er noget af det første jeg kan høste i min have udover enkelte krydderurter. Så nu står den på rabarbersaft, rabarberchutney, rabarbermarmelade , rabarbergrød og så selvfølgelig rabarbertærte.


Opskrift

Ingredienser

Dej

  • 175g hvedemel

  • 100g kold smør, skåret i små stykker og lidt til at smøre formen med

  • 1 spsk flormelis

  • 1 æggeblomme

  • 1 spsk koldt vand

Vaniljecreme

  • 3 æggeblommer

  • 4 1/2 spsk sukker

  • 3 spsk maizenamel

  • 1 vaniljestang (kornene)

  • 4 dl mælk

  • 500 g rabarber

  • Evt sukker til at strø på rabarberne

  • 1 håndfuld usaltede hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

  • Smuldr smørret i melet

  • Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen

  • Stil dejen en halv time på køl

  • Forvarm ovnen på 180 C

  • Smør en tærteform med smør

  • Rul dejen ude og put den i formen

  • Prik bunden let med en gaffel så dejen ikke bobler op i ovnen

  • Put staniol rundt om hele kanten så dejen ikke synker i siderne, nå du for bager tærtedejen

  • Bag dejen i 8-10 min

  • Skær rabarberne i små mundrette stykker

  • Vend rabarberstykkerne i lidt sukker hvis du har en sød tand eller lad være og behold den syrlige smag, der balancerer godt mod den søde vaniljecreme

  • Pisk æg, maizenamel , sukker og vanilje sammen i en skål

  • Lun mælken i en gryde

  • Hæld mælken i blandingen og rør sammen

  • Hæld det hele tilbage i gryden under konstant omrøring så cremen samler sig

  • Hæld cremen i tærteformen og top med rabarberne - læg dem evt i et smukt mønster

  • Bag i 20 min

  • Pynt med finthakkede pistacienødder.

  • Nydes afkølet.

Hvide asparges med  sauce mousseline og fjordrejer

Hvide asparges med sauce mousseline og fjordrejer

Sådan laver du vandbakkelser

Sådan laver du vandbakkelser