No bake cheesecake med bagte rabarber og ingefær
En lækker cheese cake er altid godt - Denne her er lavet med en bund af engelske ingefærsmåkager. Dem kan man enten få i større supermarkeder eller man kan bage dem selv - de faktisk ret nemme at lave. Nå man bager rabarber til kagen kan man evt bage dobbelt portion, så har man lækre bagte rabarber til morgenmads yoghurten. Lige meget hvad er denne her kage nem at gå til og så smager den herligt
Opskrift
8-10 pers
Ingredienser
500 g rabarber
150g sukker
Fintrevet skræl og saft fra 2 blodappelsiner
100 g smør plus lidt ekstra til formen
250 g ingefær småkager
1 vaniljestang
1 tsk havsalt
1 spsk hakkede pistacie nødder
500 g cream cheese
1 dl ymer
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 200 C
Rens og skyl rabarberne og skær dem i stykker på 4-5 cm
Læg dem i en bradepande med bagepapir
Hæld, sukker, kornene fra vaniljestangen, appelsinskal og saft over
Dæk bradepanden med staniol og stil det i ovnen i 20 min
Knus dine småkager til rasp- det kan du gøre i en blender eller put kagerne i pose og tæv dem med en kagerulle
Tag 1/3 af rabarberne fra og blend dem - Stil resten i køleskabet
Smør en springform og put så bagepapir i - smørret hjælper til at bagepapiret sidder fast på siderne og ikke falder ned/ ind i kagen
Smelt de 100 g smør og bland det med småkage raspen og salten
Put raspen i formen og tryk det sammen og gør det jævnt med en spiseske
Bland creamcheese og ymer med en håndmixer
Fold det med rabarber pureren med en dej skraber
Hæld blandingen over raspen
Dæk med film og stil i køleskabet natten over
Tag din kage ud lige inden servering - tag rabarberne op af siruppen med en hulske
Fyld de resterende bagte rabarber på toppen og drys hakkede pistacienødder over
Gem den overskydende sirup til morgenmad eller hæld de på en kande, så dine gæster kan tage ekstra sirup på hvis de ønsker de
Tryk på knappen for en opskrift på ingefærsmåkager eller ginger snaps som de hedder