Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Butterdejslommer med hjemmelavet æblemarmelade

Butterdejslommer med hjemmelavet æblemarmelade

Det her er den hurtige dessert eller snack til de uventede gæster eller den søde tand der skriger på dig. Hvis du laver ekstra fyld, fungerer æblemarmeladen også dejligt til en nyristet bolle ved morgenbordet. Der er faktisk kun fordele ved at lave denne lækkerbisken ;)


Opskrift

Ingredienser

  • 1 pk butterdej på frost

  • 1 æg

  • 1 håndfuld hakkede mandler

  • 1 æg til pensling

Æblemarmelade

  • 600 g æbler skrællede og i små tern

  • 300 g rørsukker

  • Vand

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk kardemomme

  • 1/2 vaniljestang

  • 1 citron saft og skal

Fremgangsmåde

  • Tag butterdejen ud fra frost

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær i små tern

  • Riv skallen på citronen fint og pres saften

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen

  • Varm en gryde op til lidt over medium varme

  • Put æblerne i en gryde sammen med sukker, 1 dl vand, kardemomme, citronsaft, kanel, vaniljekorn, vaniljestang og citronskal

  • Rør rundt i gryden og hold øje med det. Vandet vil forsvinde efter 5-10 min, så tilføj en dl vand mere. Skru ned på lige under middeltemperatur. Rør rundt regelmæssigt og hold øje med om der er nok væske i gryden til at det ikke brænder på. Gentag processen om nødvendigt. Din blanding skal være ikke være for tynd. Der er forskel på æbler og der kan derfor være forskel på hvor meget vand de suger under indkogning.

  • Smag til- er den for syrlig ( det kommer an på æblerne) så tilføj ikke mere sukker, men en klat honning i stedet

  • Når blandingen er færdig slukker du for varmen og lader det stå i gryden og fisker den tomme vaniljestang op

  • Forvarm ovnen til 200 C

  • Skil dine butterdej stykker ad

  • På et let melet borde ruller du din butterdej ud til dobbelt størrelse

  • Del stykkerne i 2, så har du til 12 stks

  • Put en klat marmelade på den ene side af dejen og fold den anden halvdel henover

  • Luk dejen ved at trykke med en gaffel hele vejen rundt i samlingen

  • Pensl med æg

  • Lav et par snit på skrå i dejen, det giver en fin effekt

  • Drys med mandler

  • Bag i ovnen i ca 20 min til de er flotte og gyldne

Creme brulee med passionsfrugt

Creme brulee med passionsfrugt

 Marokkansk kylling Tagine

Marokkansk kylling Tagine