Gnocchi
Gnocchi - Det italienske svar på en dumpling. Denne kartoffelbaserede pasta lignende lille kugle er en skøn spise. De er simple at lave, faktisk nemmere end, at lave hjemmelavet pasta og så er det skøn comfort food
Ingredienser
3-4 pers (det mætter ret godt)
500 g bagekartofler ca 3 stk
2 stk. æggeblommer
125 g fintmalet durum mel ( hvedemel kan bruges hvis du ikke har dette)
1/2 tsk salt
Urtesmør
1 lille håndfuld salvieblade
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikumblade
Saft og fintrevet skal fra 1/2 citron
2 forårsløg
2 spsk smør
Topping
Gem lidt af krydderurterne friske til topping
Fint revet Vesterhavsost
Salt og Peber
Fremgangsmåde
Bag kartoflerne med skræl i ovnen ved 200 C i 1 times tid ( du kan også koge dem med skræl, men jeg elsker den let røgedesmag de får når de bliver bagt
Køl dem af
Pil dem og riv dem fint
Put det i en skål og tilsæt æggeblommer, mel og salt. Ælt dejen sammen, den må ikke klistre alt for meget men den skal heller ikke være helt tør, da der også bruges mel når du ruller i stænger
Mel et bord let
Del dejen i mindre stykker som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm lange stykker. Drys med rigeligt mel så i de ikke klistrer sammen.
Stil til side
Hvis du har fået puttet let vel meget mel på kan du lige ryste dine gnocchi i en si inden du koger dem
Bring en gryde med saltet vand i kog og dine gnocchi i 3-4 min. De kommer op til overfladen ligesom mel og kødboller.
Dryp dem af og server med det samme eller put dem i retten du laver