Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere
Når varmen rammer det danske sommerland er det lækkert med en god portion koldskål. Jeg laver den om aftenen og stiller den på køl, så er den lige til at hive ud af køleskabet til morgenmad, frokost eller aftensmad dagen efter. Du kan også give den fuld gas og bage dine egne kammerjunkere, men der er nok ingen der sladrer, hvis du køber dig til en pose. Jeg må bare understrege at hjemmebagte kammerjunkere er superlækre i smagen og så kræver de ikke nogen former for bageteknisk snilde ;) -God fornøjelse
Opskrift
Ingredienser
Koldskål
1 l kærnemælk
5 dl tykmælk
2 1/2 spsk sukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
Fintrevet skal fra 1/2 citron (ikke overfladebehandlet)
Saften fra 1 citron
Kammerjunkere
Ca 250 g hvedemel
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
100 g smør
50 g sukker
50 g farin
1 ½ dl kaffefløde
Fremgangsmåde
Kammerjunkere
Forvarm ovnen på 225 grader.
Bland mel, kardemomme og bagepulver og smuldr det kolde smør i
Tilsæt sukker og farin og saml hurtigt dejen med kaffefløden - Jeg bruger en dej skraber til at samle med. Hvis dejen er alt for våd kan du drysse en lille smule ekstra mel i og samle yderligere
Del dejen i 4 portioner og tril dem til pølser. Her kan du evt lige dyppe en portion af dejen ad gangen i lidt mel så de lige præcis ikke klistrer til bordet
Del hver pølse i 20 stykker og tril dem til kugler.
Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ca. 8 min.
Tag kagerne ud og skru ovnen ned til 175 grader.
Del kagerne i halve med en gaffel (eller en kniv) og læg dem på bagepladerne med den flade ende opad.
Bag dem 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
Opbevar dem i en kagedåse eller en anden lufttæt bøtte
Kan holde sig i 4 ugers tid
Koldskål
Lav evt koldskålen dagen i forvejen og stil den på køl i flasker- så den er iskold når den serveres
Bland vanilje, sukker og æggeblommer og pisk det til en luftig æggesnaps
Riv citronskal fint og bland i
Tilsæt tykmælk og kærnemælk og bland godt
Smag til med citronsaft