Lækre bløde gulerodsboller
Disse boller er dejlige både lune og kolde og så holder de sig saftige i et par dage uden at man behøver at hive brødristeren frem. Det også en af de der deje du ikke skal forme og ælte når den er hævet færdig, så det er nemt og hurtigt, der er bare lidt hævetid at tage hensyn til.
Opskrift
8 stk
Ingredienser
25 g gær
1 tsk honning
2 æg - et til dejen og et til pensling
25 g havregryn
25 g græskarkerner
25 g blødt smør i små tern
100 g revne gulerødder
1/2 tsk salt
ca 425 g hvedemel
2 1/2 dl lunken vand
Fremgangsmåde
Opløs honning og gær i det lunkne vand
Tilsæt havregryn, gulerødder, græskarkerner og 1 æg og rør det sammen
Tilsæt smørret og saltet
Tilføj så melet lidt ad gangen. Meltyper er forskellige og opsuger forskellige mængder væde. Dejen må ikke blive tør. Den må godt sidde lidt fast på fingrene
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i en time
Brug to skeer til at tage dejen op af skålen og placer 8 “klatter” på en plade med bagepapir og lad dem hæve yderligere i en halv time.
Forvarm ovnen på 200 C
Pensl bollerne med sammenpisket mælk og æg
Bag bollerne i 15-18 min - de bliver ret bløde i overfladen, så du skal ikke vente på en tyk sprød skorpe