SJØRLIS

View Original

Lækre bløde gulerodsboller

Disse boller er dejlige både lune og kolde og så holder de sig saftige i et par dage uden at man behøver at hive brødristeren frem. Det også en af de der deje du ikke skal forme og ælte når den er hævet færdig, så det er nemt og hurtigt, der er bare lidt hævetid at tage hensyn til.


Opskrift

8 stk

Ingredienser

  • 25 g gær

  • 1 tsk honning

  • 2 æg - et til dejen og et til pensling

  • 25 g havregryn

  • 25 g græskarkerner

  • 25 g blødt smør i små tern

  • 100 g revne gulerødder

  • 1/2 tsk salt

  • ca 425 g hvedemel

  • 2 1/2 dl lunken vand

Fremgangsmåde

  • Opløs honning og gær i det lunkne vand

  • Tilsæt havregryn, gulerødder, græskarkerner og 1 æg og rør det sammen

  • Tilsæt smørret og saltet

  • Tilføj så melet lidt ad gangen. Meltyper er forskellige og opsuger forskellige mængder væde. Dejen må ikke blive tør. Den må godt sidde lidt fast på fingrene

  • Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i en time

  • Brug to skeer til at tage dejen op af skålen og placer 8 “klatter” på en plade med bagepapir og lad dem hæve yderligere i en halv time.

  • Forvarm ovnen på 200 C

  • Pensl bollerne med sammenpisket mælk og æg

  • Bag bollerne i 15-18 min - de bliver ret bløde i overfladen, så du skal ikke vente på en tyk sprød skorpe