SJØRLIS

View Original

Hjemmebagt Foccacia med Rosmarin og Havsalt

Et hjemmebagt Foccacia kan varieres i uendelige muligheder. Når jeg har gæster, synes jeg det kan være super lækkert, at servere et nybagt foccacia med olivenolie og havsalt til at dyppe i, som en snack før maden. Man kan også bage dem med andre toppings og eksempelvis bruge dem som madpakkebrød. Mine favoritter til frokostbrød er topping af gedeost/rosmarin, rødløg/mynte/balsamicoeddike og basilikum/tomat


Opskrift

Ingredienser

  • 50 g gær

  • 400 g hvedemel

  • 100 g fintmalet durummel

  • 1 spsk sukker

  • 4 dl lunken vand

  • 2 tsk salt

  • Mild olivenolie

  • Havsalt

  • Rosmarin frisk eller tørret

Olivenolie og havsalt til at dyppe brødet i

Fremgangsmåde

  • Bland mel og salt sammen i en skål o lav en “brønd” i midten

  • Rør gæren ud i det lunkne vand, sammen med sukkeret

  • Hæld gær vandet i brønden og bland ingredienserne sammen

  • Ælt dejen til den er glat og elastisk

  • Smør en skål med lidt olie og stil dejen til hævning et lunt sted i en time med et klæde over

  • Når dejen er hævet hælder du den ud i en form, du har smurt godt med olivenolie- denne portion dej passer til en bageform på ca 20 gange 30 cm. Ælt dejen forsigtigt ud med håndfladerne så den fylder hele formen og du presser luften ud. Hæld lidt olie over dejen og pres huller i brødet med fingerspidserne uden at presse hele vejen igennem. Drys havsalt og rosmarin over brødet

  • Sæt dejen til hævning igen i 45 min

  • Forvarm din ovn på 220 C

  • Bag brødet i midten af ovnen i ca 15 min. Hold godt øje med brødet, det skal være gyldent ikke brunt

  • Server i stykker med en god olivenolie og lidt kværnet havsalt til at dyppe i