Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn
Jeg elsker stenbiderrogn og endnu mere fantastisk er det når de fiskeæggene bliver serveret på små hjemmebagte boghvede blinis. Disse små hapsere er perfekte som forret, men helt ærligt - så har jeg faktisk spist det som aftensmad. nogen vil gerne have en bøf - jeg vil gerne have stenbiderrogn :)
Opskrift
ca 40 stks
Ingredienser
Blinis
100 g boghvedemel ( hvis du ikke kan skaffe boghvedemel, kan du bruge hvedemel, men du mister lidt den nøddeagtige smag boghveden gør - du kan så evt pifte dejen op med lidt fintrevet citronskal og citronsaft)
100 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk honning
1/2 dl vand
1 1/2 dl yoghurt naturel
2 stk. æg, delt op i blommer og hvide
1 spsk smør til dej og lidt til at stege i
Topping
200 g stenbiderrogn (renset)
1 finthakket rødløg
2 1/2 dl cremefraiche minimun 18%
Dild til pynt
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, boghvedemel, salt og bagepulver
Rør melblandingen op med honning, æggeblommer, yoghurt og vand
Lad det stå i en skål et lunt sted i en times tid
Hak dild fint
Hak rødløg helt fint
Pisk æggehviderne stive
Smelt smørret
Vend æggehviderne og den smeltede smør i dejen
Jeg plejer at hælde dejen i en sprøjtepose ( det kan du lave af en frysepose) og så klippe et lille bitte hul. så kan jeg bedre styre at få lavet fine runde blinis
Varm en pande op med lidt smør på over høj medium varme
Brug din sprøjtepose til at lave dine blinis - start indefra og arbejd dig udad i en en spiral - de første 4 -5 stykker bliver nok lidt grimme - men de smager sikkert af det samme ;) de skal være 5cm i diameter
Jeg lægger dem i en bøtte med en serviet i bunden efterhånden som de bliver færdige og har et låg løst lagt på. Du kan også holde dem lune i ovnen ved 50 C
Smør lidt creme fraiche på hver enkelt blinis, læg derefter rogn på, så rødløg og pynt af med lidt dild
Server evt med iskold vodka fra fryseren on the rox