Hjemmelavede forårsruller med Mango/Agurk salat
Jeg er vokset op med Daloon ruller i firserne. Ikke et ondt ord om disse ruller, de smager af nostalgi for mig. Da jeg endelig tog mig mod til, at lave dem selv, fik jeg en ny oplevelse. Mulighederne for fyld er uendelige, det er kun din fantasi der sætter grænser. Denne her er en en favorit i hjemme hos mig. Rødkål, gulerødder og løg - helt simpelt. En god ide kan være at lave en større portion ad gangen, når nu man alligevel skal i gang med at rulle. De overskydende kan man fryse ned og gemme til en anden gang. Du kan også rulle dem dagen før, hvis du skal lave mange til gæster. Opbevar dem tildækket i køleskabet.
Opskrift
8 stk 4 personer
Laver du ekstra, kan de overskydende fryses ned og gemmes til en anden gang.
Ingredienser
Forårsruller
8 ark forårsrulledej (jeg bruger dem der er ca 21*21 )
300g fintsnittet rødkål
4 revede gulerødder
1 revet løg
1 spsk stødt koriander
ca 7 cm frisk skrællet og revet ingefær
salt peber
lidt olie ( jeg bruger kokosolie, når jeg laver asiatisk mad)
fritureolie
1 spsk hvedemel
vand
Evt sursød sauce, soya og gomadressing
Salat
2 mangoer
2 agurker
Fremgangsmåde
Forårsruller
Steg alle ingredienser i lidt olie, til det er faldet sammen
Rul rullerne i rispapiret - se video under for instrukser
Når du har rullet , går du i gang med salaten.
Skræl mangoerne og skær i mundrette tern
Skræl agurkerne
Flæk dem på tværs og fjern kernerne med en ske
Skær i mundrette tern og bland med mangostykkerne
Sæt olien til at varme
Steg rullerne i friture, det går hurtigt og du skal vende dem i gryden. brug en pølsetang
Læg dem på køkkenrulle til afdrypning
Server varme med salten til
Sursød sauce, soya og goma dressing er også dejligt at have som dip til rullerne.