Butterchicken med hjemmelavede naan brød
Jeg elsker Indisk mad og en favorit, der altid falder i god jord hos de gæster der svinger vejen forbi mit køkken er den klassiske butterchicken. I opskriften finder du også links til mine opskrifter på hjemmelavet raita, mango chutney og naanbrød , hvis du har mod på at lave det hele fra bunden.
Opskrift
4 personer
NB du kan også servere ris til retten hvis brødbagning osv er for tidskrævende for dig. og du kan også bruge kylling filet hvis det med at lave en fond river i dit tidsbudget, så udskifter du kyllingefonden med købe fond. Jeg vil dog tilføje, at når kyllingen er stegt på benet giver det ekstra smag til retten
Ingredienser
Marinade til kyllingen
Hvis du bruger hele krydderier, skal de ristes let og derefter stødes i en morter
1 stk. kylling
2 stk. lime
1 tsk. rødt chilipulver eller flager
2 tsk stødt nelliker
1 tsk sort knust peber
3 tsk kanel
20 stk. mandler
1 tsk kardemomme
1/2 spsk stødt koriander
1-2 spsk. spidskommen
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. fennikelfrø
1 l yoghurt naturel
Sauce
2-3 spsk. vindruekerneolie eller kokosolie
3 stk. løg
3-4 stk. fed hvidløg
1-2 spsk. revet ingefær
3 dåser flåede tomater
4 dl hønsefond
100 g smør
frisk koriander
Naanbrød
Ønsker du at bage hjemmelavede naanbrød så klik på linket her og du bliver ført videre til min opskrift
Fremgangsmåde
Butterchicken
Skær kylling i sædvanlige stykker: Lår, overlår, vinger, bryst etc. Mariner i limesaft og chili i 1 time.
Rist alle tørre krydderier på en tør pande. Rist mandlerne. Mal krydderier og halvdelen af mandlerne til en karry. Bland dette med yoghurten.
Marinér kyllingen videre med denne blanding i 2-3 timer - eller start forberedelserne om aftenen og lad den trække i yoghurten natten over.
Varm olie i dyb sautérpande. Skær løg i fine skiver. Steges gyldne. Kom hvidløg - hakket fint og revet ingefær i. Steg videre et minut.
Tag kyllingen op af marinade og lad dem dryppe lidt af. Jeg bruger en fin si over en skål til at dryppe af i. Steg stykkerne på panden til de får farve. Det sviner noget - yoghurten falder delvis af stykkerne - men det er helt fint. Kyllingen skal tage farve af stegningen.
Kom blendede tomater, hønsefond, resten af yoghurt-marinaden og kyllingestykkerne i en tykbundet gryde. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til. Den skal måske have lidt mere salt og en anelse sukker.
Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland.
Pynt med frisk koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.
Opskrift til mango chutney
https://sjorlis.squarespace.com/home/mango-chutney
Opskrift til 2 forskellige slags raita