Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Ærtesuppe med et twist

Ærtesuppe med et twist

Det er november i skrivende stund og udenfor er det koldt og gråt. Når Når himlen er grå og uigennemsigtig er det suppevejr. Her er et forslag til, hvordan du nemt kan forvandle en kedelig pose ærter fra frost til noget absolut skønt.


Opskrift

2 pers

Note: suppen egner sig godt til at fryses ned i mindre portioner - hvis du vælger at lave en stor portion

Ingredienser

  • 300 g frosne ærter

  • 1 spsk fintrevet ingefær

  • 1 lime

  • 1/2 fintrevet løg

  • 1 fed hvidløg

  • olie

  • 1/2 chili

  • 2 tsk tørret koriander

  • 3 dl kokosmælk

  • salt

  • 2 dl vand

  • chili sauce (harissa - den fra shawarma baren) eller hop via linket til hvordan du laver en hjemmelavet en af slagsen

Opskrift på Harissa

https://sjorlis.squarespace.com/home/harissa-klassisk-krydret-chili-sauce

Fremgangsmåde

  • Sauter hvidløg, løg, ingefær og krydderier i lidt olie ( jeg bruger kokosolie til denne ret) ellers vælg en smagsneutral

  • Hæld resten af ingredienserne i gryden og bring i kog. Når suppen koger, skrues der ned og suppen skal have lov til at simre.

  • Blend suppen. Jeg kan godt lide en lidt tyk suppe, men dette kan du selv justere i forhold til om der evt skal lidt mere vand ved

  • Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og smag til med salt og evt lidt peber.

  • Server i portionsanretning med en klat harissa på toppen. Hvor meget der skal på, afhænger af hvor spicy, du vil have suppen.

  • Kan også serveres med brød til. jeg spiser den altid uden.

Opstart af surdej

Opstart af surdej

Ristede gnocchi med tomatsuppe og tyndskåret asparges

Ristede gnocchi med tomatsuppe og tyndskåret asparges