Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Knækbrød

Knækbrød

Et godt stykke knækbrød med ost og marmelade er ikke at kimse ad. Knækbrød er let og hurtigt at lave, har lang holdbarhedstid og kan rigtigt nemt være de små i familien tilgang til bagning, da det ikke kræver nogle særlige skills eller fingerfærdigheder.


Opskrift

1 bradepande

Ingredienser

  • 1/2 dl havregryn

  • 1 /2 dl sesamfrø

  • 1 /2 dl birkes eller hørfrø

  • 1/2 dl solsikkekerner

  • 1/2 dl græskarkerner

  • 1 1/4 dl hvedemel

  • 1/2 dl rugmel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk salt

  • 1 dl vand

  • 0,6 dl rapsolie, majs eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 C

  • Put alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem

  • Tilsæt olie og vand og rør sammen

  • Put et stykke bagepapir på en plade

  • Hæld dejen ud på midten

  • Læg et stykke bagepapir over og rul dejen ud så den fylder det meste af bagepladen

  • Træk det øverste lag bagepapir af

  • Skær med en kniv eller et pizzahjul dejen ud i stykker, så skiller de nemt når de er bagt

  • Bag i 15-18 min til de er er sprøde og gyldne

  • Knækbrødene kan opbevares i en lufttæt bøtte i 2-3 uger, så hvis man er mange i familien kan mange sagten bage dobbelt portion. De fungerer godt som snack eller mellem mad til ungerne

Stikkelsbær og Hyldeblomstmarmelade

Stikkelsbær og Hyldeblomstmarmelade

Krydret pølse og squash  rigatoni

Krydret pølse og squash rigatoni