SJØRLIS

View Original

Kokostoppe med marcipan og appelsin

Når jeg rammer december, så skal jeg bage kokostoppe ellers er det ikke rigtigt ved at være jul for mig. Denne opskrift er en luksus version med marcipan og appelsin i dejen. Ofte er kokostoppe ret store, jeg foretrækker at lave dem små


Opskrift

ca 40 stks

Ingredienser

  • 100 g marcipan

  • Fintrevet skal og saft fra en appelsin

  • 325 g kokosmel

  • 300g sukker

  • 3 æg

  • 200 g chokolade til at dyppe bunden

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 C

  • Bland alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen.

  • Lad dejen stå i koldt i en times tid

  • Rul ens kugler jeg plejer at sige 20 til en bageplade med pænt mellemrum så bliver de ikke for store

  • Pres dejen let sammen i toppen, så de får den ønskede form

  • Bag i midten af ovnen i 10-15 min til de er gyldne

  • Afkøl på rist

  • Smelt chokoladen og dyp bunden heri

  • Afkøl

  • Opbevar på køl i kasse med tæt sluttende låg