Crispy Laksedeller med koriander og forårsløg
Det her er ikke en klassisk fiskefrikadelle, men en variation af slagsen. De er sprøde og paneret i en skøn panko. De kan spises med en salat, nudler, i bao boller eller bare puttes i madkassen med et par agurk og gulerodsstave
Opskrift
4 pers
Ingredienser
4 laksefileter
2 æg
2 dl panko (japansk panermel) og lidt ekstra til panering
salt og peber
1 strøget tsk chiliflager
4 forårsløg i tynde skiver
2 håndfulde finthakket koriander
Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger, skruer du ned på medium varme og putter dine laksefileter i gryden
De skal have 10-12 min
Tag laksen op af vandet og pil skindet af.
Put fisken i en skål og tilføj koriander,salt, peber, æg, chili, panko og forårsløg. Bland ingredienserne sammen til en fars
Form små flade deller af farsen.
Put lidt panko på en tallerken og vend dellerne i. de bliver ikke paneret med et tykt lag, da de ikke skal vendes i æg først, der kommer bare lidt ekstra på
Varm lidt kokosolie i en pande og steg dellerne. De skal bare have et par minutter på hver side så de bliver sprøde og gyldne.
Server med nudler, eller en grøn salat