SJØRLIS

View Original

Lauras pudrede citronruder

Efter en dejlig middag, er det ret skønt med en dessert af en slags. Personligt foretrækker jeg den lidt syrlige afdeling. Disse skønne citronbidder blev jeg præsenteret for første gang på en skøn tur på en ødegård i Sverige af en god veninde. Tærten er nem at lave især hvis du laver den dagen før og smider den i køleren natten over, ellers skal den bages om formiddagen, da citroncremen først har den rigtige konsistens, når den er helt afkølet .


Opskrift

20 bidder ( jeg laver tit halv portion også selvom den smager skønt dagen efter)

Ingredienser

Dej

  • 150g stuetempereret smør

  • 2 1/2 dl hvedemel

  • 1/2 dl sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld

  • 3 æg

  • 2 dl sukker

  • 1/2 dl hvedemel

  • Fint revet skal fra 1 citron

  • 6 spsk citronsaft

  • Flormelis til pudring på toppen

Fremgangsmåde

Dej

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Bland vaniljesukker, mel og sukker i en skål

  • Skær smørret i små tern og tilsæt det

  • Saml dejen med hænderne

  • Fordel dejen i tærteformen med let melede fingre - gerne en form med løs bund - Har du ikke det går det nok alligevel

  • Dejen dækker en tærteform på ca 20 gange 25 cm

  • Put staniol rundt om siderne, så den meget smørholdige dej ikke “løber” ned

  • Bag bunden i ca 15 min midt i ovnen

  • Gå igang med fyldet imens bunden bager

  • Pisk æg og sukker sammen

  • Tilsæt så melet gennem en si, så det ikke klumper og rør det sammen

  • Tilsæt citronsaft og citronskal og rør sammen

  • Hæld fyldet i den for bagte tærtebund

  • Bag yderligere i 10-12 min

  • Citroncremen er stadig løs når den tages ud af formen, så fortvivl ikke

  • Stil kagen på køl

  • Når kagen er helt afkølet pudrer du den med flormelis det fungerer godt at gøre det gennem en si

  • Tag kagen ud af formen og skær den i mindre bidder på ca 5 gange 5 cm

  • Når jordbærsæsonen er på sit højeste fungerer det godt at servere frisk disse til