Lauras pudrede citronruder
Efter en dejlig middag, er det ret skønt med en dessert af en slags. Personligt foretrækker jeg den lidt syrlige afdeling. Disse skønne citronbidder blev jeg præsenteret for første gang på en skøn tur på en ødegård i Sverige af en god veninde. Tærten er nem at lave især hvis du laver den dagen før og smider den i køleren natten over, ellers skal den bages om formiddagen, da citroncremen først har den rigtige konsistens, når den er helt afkølet .
Opskrift
20 bidder ( jeg laver tit halv portion også selvom den smager skønt dagen efter)
Ingredienser
Dej
150g stuetempereret smør
2 1/2 dl hvedemel
1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
Fyld
3 æg
2 dl sukker
1/2 dl hvedemel
Fint revet skal fra 1 citron
6 spsk citronsaft
Flormelis til pudring på toppen
Fremgangsmåde
Dej
Forvarm din ovn til 200 C
Bland vaniljesukker, mel og sukker i en skål
Skær smørret i små tern og tilsæt det
Saml dejen med hænderne
Fordel dejen i tærteformen med let melede fingre - gerne en form med løs bund - Har du ikke det går det nok alligevel
Dejen dækker en tærteform på ca 20 gange 25 cm
Put staniol rundt om siderne, så den meget smørholdige dej ikke “løber” ned
Bag bunden i ca 15 min midt i ovnen
Gå igang med fyldet imens bunden bager
Pisk æg og sukker sammen
Tilsæt så melet gennem en si, så det ikke klumper og rør det sammen
Tilsæt citronsaft og citronskal og rør sammen
Hæld fyldet i den for bagte tærtebund
Bag yderligere i 10-12 min
Citroncremen er stadig løs når den tages ud af formen, så fortvivl ikke
Stil kagen på køl
Når kagen er helt afkølet pudrer du den med flormelis det fungerer godt at gøre det gennem en si
Tag kagen ud af formen og skær den i mindre bidder på ca 5 gange 5 cm
Når jordbærsæsonen er på sit højeste fungerer det godt at servere frisk disse til