Pecan Pie - med vaniljeis
En Pecan Pie er en klassisk amerikansk tærte og , den er virkelig lækker og ret nem at lave. Det søde køkken i USA, har dog tendens til at være en anelse mere sødt end det vi er vant til. Jeg har ændret lidt på kagen, der normalt ville blive lavet med eksempelvis corn syrup, der er hylende sødt. Ikke et ondt ord om det, men jeg foretrækker denne version - og jeg har heller ikke modtaget klager fra vennerne der har fået den serveret.. Du kan servere den uden vaniljeis, men i min verden er det altså lige prikken over iét.
8-10 pers
Opskrift
ingredienser
Mørdej
Jeg foretrækker at lave den selv, men hvis man synes det er besværligt kan man købe en færdig dej. Senere i opskriften viser jeg hvordan man samler en mørdej nemt, det tager under 2 minutter.
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør
1 tsk salt
1 spsk vaniljepulver
Fintrevet skal fra 1 citron
1 æg
Pekannød fyld
3 stk æg
35 g smør
1 dl sirup
2 dl brun farin
1 tsk flagesalt
250 g Pekannødder
1 l vaniljeis evt lidt frisk mynte
Fremgangsmåde
Mørdej
Bland mel, vaniljepulver, citronskal og flormelis
Tilsæt smør og smuldr det i melet
Brug ægget til at samle dejen
Er dejen for tør, gør dine hænder våde og ælt igen, er den for våd tilsæt en smule mel.
Når dejen er samlet lægges den i køleskabet. ( man kan med succes lave dejen dagen før og have den på køl til når den skal bruges)
Nedenunder kan du se en lille video af hvordan du samler din mørdej
Pekannøddefyld
Tænd din ovn på 220 C
Rul din tærtedej ud tyndt og put den i en smurt tærteform
Hak nødderne - ikke for fint
Fordel nødderne i formen
Smelt smør - det må ikke brunes
Pisk æg sammen i en skål og tilsæt så de øvrige ingredienser.
Hæld massen over nødderne og bag tærten på 220 C varmluft i ca. 5-6 minutter. Skru herefter ned på 190C og bag yderligere ca. 25-30 minutter.
Du kan tjekke om tærten er færdig, hved at stikke en gaffel ned i massen – slipper massen gaflen, er tærten færdig.
Hold øje de sidste par minutter så sukkermassen ikke bliver brændt
Lad den afkøle og nyd den med vaniljeis til. og evt lidt friskhakket mynte