Krydret Meatloaf med gulerødder og fennikel
Sådan et godt farsbrød er perfekt comfortfood til de her mange uger med lockdown og uendelige mængder af kolde gåture. Gør farsbrødet færdig tidligere på dagen og sæt det i køleskabet. Skræl kartoflerne til f.eks. kartoffelmos. Så er det på med vinterstøvlerne gå en tur i skoven og når i/du så kommer hjem kolde og trætte er det bare at smide farsbrødet i ovnen og sætte kartoflerne til at koge. Resterne af farsbrødet er fantastisk til biksemad dagen efter eller som pålæg i tynde skiver på en rugbrødsmad
Opskrift
4-6 pers
Ingredienser
300-350 g hakket oksekød
300- 350 g hakket svinekød
1 håndfuld frisk estragon
1 håndfuld frisk salvie
1 håndfuld frisk kruspersille
2 æg
2 dl panko rasp eller rasp lavet af et par brødskiver fra et surdejsbrød - du kan bare riste dem helt tørre og køre dem i blenderen
1 dl havregryn
2 spsk solbærmarmelade
2 spsk ribsgele
1 rødløg
2 spsk dijonsennep
2 pk bacon i skiver
Friskkværnet peber
1 fennikel
4-5 gulerødder
3 dl hønsebouillon
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 C
Pil bladene af salvien og estragonen og hak det fint sammen med persillen
Put det i en stor skål
Riv løget fint og tilsæt det
Put kød, æg, peber, æg, rasp, sennep, ribs gele og havregryn i og bland det hele godt sammen
Form det til et brød og put det i et ovnfast fad
Læg bacon over eller flet det som vist på billedet
Jeg fletter det på et stykke bagepapir og vipper det over og pakker det ind under brødet
Skær fennikel og gulerødder i mindre stykker og pak det rundt om brødet
Sæt det i midten af ovnen i 25 min med et stykke staniol over så baconen ikke futter af
Lav din bouillon og rør solbærmarmeladen ud i
Fjern staniolen af og hæld bouillonen i fadet, giv det yderligere 20- 25 min i ovnen
Server evt med kartoffelmos til - tryk på knappen for tips til den perfekte kartoffelmos