SJØRLIS

View Original

Libanesisk Tabouleh salat

Første gang jeg fik Tabouleh, spiste jeg i en shawarma bar i Sydney, Australien 22 år gammel. Jeg var solgt på stedet. Jeg har herhjemme i Danmark fået serveret mange udgaver af tabouleh, men også med varierende succes. Der hvor det kan gå galt, er hvis bulguren bliver hovedingrediensen i salaten- det er et no no. I denne salat er det persillen der er stjernen. Den kan laves på dagen, men hvis du vil gå helt i nørde mode, gør du persillen klar dagen før


Opskrift

Ingredienser

  • 2 store bundter almindelig kruspersille

  • 2 citroner

  • 3 skalotteløg

  • 1 agurk

  • 2 store tomater

  • 100 g fin bulgur

  • 1 håndfuld marokkansk mynte (bladene)

  • 1/2 dl olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fyld en skål med vand og dyp dit persille bundt et ad gangen imens du ryster det ned i vandet, gentag denne proces 3 gange i rent vand hver gang, så burde dit persille være renset grundigt.

  • Stil persillen i en si og lad det dryppe godt af for vand

  • Knæk stænglerne af og læg persillen i en frysepose i køleskabet til næste dag - Er du ikke til den langsommelige metode lader du persillen være i sien

  • Put bulguren i en skål og dæk med vand. Der skal være godt med vand da bulguren vokser til dobbelt størrelse og lad det stå i ca 20-25 min

  • Skræl agurken og skrab kernerne ud og skær agurken i bittesmå tern

  • Pluk persillen, du skal kun bruge bladene. Stilke er en kedelig og hård overraskelse i salaten så vær omhyggelig

  • Hak persille bladene fint og put dem i en skål sammen med agurkerne

  • Hak myntebladene fint og kom dem i blandingen

  • Skær skalotteløg og tomater i bittesmå tern og tilføj dem til blandingen

  • Hæld bulguren i en si så overskydende vand kan dryppe fra

  • Tilføj den så til salaten

  • Hæld olivenolie og saften fra de to citroner over salaten sammen med lidt salt og peber pg bland rundt

  • Lad salaten stå i 1 times tid og trække imens du vender den et par gange i tidsrummet

  • Server evt med hummus og tyrkiske fladbrød

Tryk på knappen og hop til opskriften på tyrkiske fladbrød