Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Libanesisk Tabouleh salat

Libanesisk Tabouleh salat

Første gang jeg fik Tabouleh, spiste jeg i en shawarma bar i Sydney, Australien 22 år gammel. Jeg var solgt på stedet. Jeg har herhjemme i Danmark fået serveret mange udgaver af tabouleh, men også med varierende succes. Der hvor det kan gå galt, er hvis bulguren bliver hovedingrediensen i salaten- det er et no no. I denne salat er det persillen der er stjernen. Den kan laves på dagen, men hvis du vil gå helt i nørde mode, gør du persillen klar dagen før


Opskrift

Ingredienser

  • 2 store bundter almindelig kruspersille

  • 2 citroner

  • 3 skalotteløg

  • 1 agurk

  • 2 store tomater

  • 100 g fin bulgur

  • 1 håndfuld marokkansk mynte (bladene)

  • 1/2 dl olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fyld en skål med vand og dyp dit persille bundt et ad gangen imens du ryster det ned i vandet, gentag denne proces 3 gange i rent vand hver gang, så burde dit persille være renset grundigt.

  • Stil persillen i en si og lad det dryppe godt af for vand

  • Knæk stænglerne af og læg persillen i en frysepose i køleskabet til næste dag - Er du ikke til den langsommelige metode lader du persillen være i sien

  • Put bulguren i en skål og dæk med vand. Der skal være godt med vand da bulguren vokser til dobbelt størrelse og lad det stå i ca 20-25 min

  • Skræl agurken og skrab kernerne ud og skær agurken i bittesmå tern

  • Pluk persillen, du skal kun bruge bladene. Stilke er en kedelig og hård overraskelse i salaten så vær omhyggelig

  • Hak persille bladene fint og put dem i en skål sammen med agurkerne

  • Hak myntebladene fint og kom dem i blandingen

  • Skær skalotteløg og tomater i bittesmå tern og tilføj dem til blandingen

  • Hæld bulguren i en si så overskydende vand kan dryppe fra

  • Tilføj den så til salaten

  • Hæld olivenolie og saften fra de to citroner over salaten sammen med lidt salt og peber pg bland rundt

  • Lad salaten stå i 1 times tid og trække imens du vender den et par gange i tidsrummet

  • Server evt med hummus og tyrkiske fladbrød

Tryk på knappen og hop til opskriften på tyrkiske fladbrød

Tyrkiske fladbrød bagt på pande

Tyrkiske fladbrød bagt på pande

Bønnesalat med sesam og soya dressing

Bønnesalat med sesam og soya dressing