Libanesisk Tabouleh salat
Første gang jeg fik Tabouleh, spiste jeg i en shawarma bar i Sydney, Australien 22 år gammel. Jeg var solgt på stedet. Jeg har herhjemme i Danmark fået serveret mange udgaver af tabouleh, men også med varierende succes. Der hvor det kan gå galt, er hvis bulguren bliver hovedingrediensen i salaten- det er et no no. I denne salat er det persillen der er stjernen. Den kan laves på dagen, men hvis du vil gå helt i nørde mode, gør du persillen klar dagen før
Opskrift
Ingredienser
2 store bundter almindelig kruspersille
2 citroner
3 skalotteløg
1 agurk
2 store tomater
100 g fin bulgur
1 håndfuld marokkansk mynte (bladene)
1/2 dl olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Fyld en skål med vand og dyp dit persille bundt et ad gangen imens du ryster det ned i vandet, gentag denne proces 3 gange i rent vand hver gang, så burde dit persille være renset grundigt.
Stil persillen i en si og lad det dryppe godt af for vand
Knæk stænglerne af og læg persillen i en frysepose i køleskabet til næste dag - Er du ikke til den langsommelige metode lader du persillen være i sien
Put bulguren i en skål og dæk med vand. Der skal være godt med vand da bulguren vokser til dobbelt størrelse og lad det stå i ca 20-25 min
Skræl agurken og skrab kernerne ud og skær agurken i bittesmå tern
Pluk persillen, du skal kun bruge bladene. Stilke er en kedelig og hård overraskelse i salaten så vær omhyggelig
Hak persille bladene fint og put dem i en skål sammen med agurkerne
Hak myntebladene fint og kom dem i blandingen
Skær skalotteløg og tomater i bittesmå tern og tilføj dem til blandingen
Hæld bulguren i en si så overskydende vand kan dryppe fra
Tilføj den så til salaten
Hæld olivenolie og saften fra de to citroner over salaten sammen med lidt salt og peber pg bland rundt
Lad salaten stå i 1 times tid og trække imens du vender den et par gange i tidsrummet
Server evt med hummus og tyrkiske fladbrød
Tryk på knappen og hop til opskriften på tyrkiske fladbrød