Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Bønnesalat med sesam og soya dressing

Bønnesalat med sesam og soya dressing

Denne simple salat plejer at gå rent hjem hos de fleste. Den er god til en god ovnristet kylling, men den er også super, hvis du skal have en salat med til et eller andet fælles buffet bord. Den er nem at lave og kan sagtens forberedes dagen før, da den ikke blive slatten som eksempelvis salatblade kan blive natten over. Bønnerne forbliver lækre og crispy - også dagen efter.


Opskrift

Ingredienser

  • 500 g friske bønner eller bønner på frost

Dressing

  • 1 spsk frisk helt fintrevet ingefær

  • 50 g sesamfrø

  • 1 spsk sesamolie

  • 1/2 dl solsikkekerneolie eller lignende smagsneutral olie

  • 2 tsk sukker

  • 1/2 dl soya

  • 1/4 dl ris eddike eller alm eddike hvis du ikke har ris eddike

Fremgangsmåde

  • Rist sesamfrøene på en tør pande over medium varme og stil til side

  • Bland ingredienserne til dressingen i en skål og tilføj de ristede sesamfrø

  • Hvis dine bønner er friske skal du huske at snippe enderne på dem inden kogning.

  • Både frosne og friske bønner skal ikke have særligt lang tid, da de gerne må beholde lidt bid. Friske er ca 3-5 min, hvis du putter dem i vand der er kogende. Frost bønner skal ikke have mere end 2-3 min.

  • Bland bønnerne med dressingen i en skål og vend bønnerne regelmæssigt hen over den næste times tid. Du kan også putte det hele i en pose og opbevare det på køl til næste dag og så bare vende posen engang imellem

  • Hæld sesamfrøene over og bland igen.

Libanesisk Tabouleh salat

Libanesisk Tabouleh salat

Hjemmelavet Ravioli med citronskal/timian og  cremet fyld af ricotta og spinat

Hjemmelavet Ravioli med citronskal/timian og cremet fyld af ricotta og spinat