Bønnesalat med sesam og soya dressing
Denne simple salat plejer at gå rent hjem hos de fleste. Den er god til en god ovnristet kylling, men den er også super, hvis du skal have en salat med til et eller andet fælles buffet bord. Den er nem at lave og kan sagtens forberedes dagen før, da den ikke blive slatten som eksempelvis salatblade kan blive natten over. Bønnerne forbliver lækre og crispy - også dagen efter.
Opskrift
Ingredienser
500 g friske bønner eller bønner på frost
Dressing
1 spsk frisk helt fintrevet ingefær
50 g sesamfrø
1 spsk sesamolie
1/2 dl solsikkekerneolie eller lignende smagsneutral olie
2 tsk sukker
1/2 dl soya
1/4 dl ris eddike eller alm eddike hvis du ikke har ris eddike
Fremgangsmåde
Rist sesamfrøene på en tør pande over medium varme og stil til side
Bland ingredienserne til dressingen i en skål og tilføj de ristede sesamfrø
Hvis dine bønner er friske skal du huske at snippe enderne på dem inden kogning.
Både frosne og friske bønner skal ikke have særligt lang tid, da de gerne må beholde lidt bid. Friske er ca 3-5 min, hvis du putter dem i vand der er kogende. Frost bønner skal ikke have mere end 2-3 min.
Bland bønnerne med dressingen i en skål og vend bønnerne regelmæssigt hen over den næste times tid. Du kan også putte det hele i en pose og opbevare det på køl til næste dag og så bare vende posen engang imellem
Hæld sesamfrøene over og bland igen.