SJØRLIS

View Original

Lækker tærte med skinke og asparges

Når det er asparges sæson, har jeg lidt svært ved at få nok af denne spise, for det smager jo alt for godt. Madtærter er lækre , men jeg har nok tendens til at komme det samme i - så nu har jeg lavet denne lækre asparges tærte - bon appetit- server den med en frisk grøn salat til


Opskrift

4 -5 pers

Ingredienser

  • 1 stk færdig tærtedej fra supermarkedet

  • 3 æg

  • 1 bdt grønne asparges

  • 5-6 skiver lækker skinke evt fra slagteren ( ca 125 g)

  • 100 g ricotta

  • 2 spsk cremefraiche min 18 %

  • Salt og peber

  • 2 tsk dijonsennep

  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Smør et tærtefad og put dejen i. Skær den til ved kanten

  • Fold staniol rundt om kanten - så dejen ikke glider ned når du for bager den

  • Bag tærten i 8-10 min

  • Tag staniolen af

  • Knak enderne af aspargsene og skær i små stykker

  • Skær skinken i mindre stykker

  • Pisk æg sammen med cremefraiche, ricotta, fløde og dijon sennep

  • Krydr med salt og peber

  • Bland skinke og aspages i

  • Hæld blandingen i tærteformen og bag i ca 22 min

  • Lad din tærte stå og sætte sig i 5 min

  • Server evt med en lækker grøn salat