Marcipankugler med appelsin og nougat
Disse stykker konfekt er dejlige og appelsinen giver et godt modspil til den søde nougat og marcipan. Du kan lave dem ved at rulle kuglerne, eller du kan få dem til at ligne købe konfekt ved at lave dem i en silikoneform. Den sidste metode tager lidt længere tid, jeg personligt hygger mig ret godt med at “nusse” om konfekten. Hvis det ikke er tilfældet for dig, så er det bare en hurtig rulning der skal til ;)
Opskrift
ca 15 stk
Ingredienser
125 g marcipan
2 spsk appelsinsaft
Ca 25 g nougat
1 tsk fintrevet appelsinskal
Ca 100 g mørk chokolade til overtræk
Evt lidt spiseligt sølvstøv til pynt
Fremgangsmåde
Den nemme
Riv marcipanen på et rivejern
Bland appelsinsaft/skal sammen med den revne marcipan
Put et stykke nougat i en lille klump marcipan
Form massen til kugler
Smelt chokoladen i et vandbad eller en chokoladesmelter
Dyp kuglerne i den smeltede chokolade stil dem på en tallerken med bagepapir
Drys evt lidt sølvstøv på
Stil dem på køl
Opbevares på køl i en lukket bøtte
I silikoneforme
Fremgangsmåde
Riv marcipanen på et rivejern
Bland citronsaft/skal og marmelade sammen med den revne marcipan
Smelt chokoladen i et vandbad eller en chokoladesmelter
Start evt med lidt sølvstøv i bunden af formen
Hæld chokolade i formen
Lad det stå i et minuts tid
Vend så formen på hovedet og lad den overskydende chokolade , dryppe af på et stykke bagepapir
Stil formen på køl
Når chokoladen er størknet fylder du lidt nougat og marcipan i formen
Hæld så chokolade over
Stil på køl igen
Når de er størknede, er de lige til at presse ud af formen
Opbevares på køl i en lukket bøtte