SJØRLIS

View Original

Marcipankugler med brombær og mørk chokolade

Man kan altid pifte et lækkert stykke konfekt op, hvis man blander lidt marmelade i marcipanen. Her har jeg brugt lidt brombærmarmelade og lidt citronsaft og skal. Du kan også blande andre marmelader i, så du får life den smagskombination, du bedst kan lide


Opskrift

ca 15 stk

Ingredienser

  • 125 g marcipan

  • 1 spsk brombærmarmelade

  • 1 tsk citronsaft

  • 1/2 tsk revet citronskal

  • Ca 100 g mørk chokolade til overtræk

  • Evt lidt spiseligt guldstøv til pynt

Fremgangsmåde

  • Riv marcipanen på et rivejern

  • Bland citronsaft/skal og marmelade sammen med den revne marcipan

  • Form massen til kugler

  • Smelt chokoladen i et vandbad eller en chokoladesmelter

  • Dyp kuglerne i den smeltede chokolade stil dem på en tallerken med bagepapir

  • Drys evt lidt guldstøv på

  • Stil dem på køl

  • Opbevares på køl i en lukket bøtte