SJØRLIS

View Original

Marmorkage med appelsin sirup

Marmorkagen er i mine øjne en stærkt undervurderet kage. Da jeg var barn var det en af mine yndlingskager at bage. Den er desværregået lidt i glemmebogen og er endt som en trist tankstations kage. Jeg synes du skal give den en ekstra chance ;)


Opskrift

Ingredienser

Kage

  • 250 g smør

  • 200 g sukker

  • 1 usprøjtet appelsin

  • 4 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 dl kakao

Sirup

  • 3 dl appelsinsaft (Hvis du bruger appelsinjuice så brug en uden tilsat sukker)

  • 9 spsk sukker

  • 6 nelliker

  • 7 peberkorn

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 C

  • Rør smørret blødt med sukker til det er hvidt og skummende

  • Tilsæt revet skal af en appelsin.

  • Tilsæt et æg ad gangen og rør godt rundt mellem hvert æg

  • Vend melet i til sidst

  • Rør kakaoen og saften fra en appelsin i en 1/3 af dejen

  • Læg halvdelen af den hvide dej i en smurt form. Læg den mørke dej i og slut af med et lag af resten af den hvide dej.

  • Brug en spise eller strikkepind til at trække gennem dejen så den laver det klassiske mønster i kagen

  • Bag i midten af ovnen i ca 1 time

  • Brug en gaffel eller kniv til at stikke i kagen, hænger der dej fast skal den bage videre

  • Imens kagen er i ovnen laver du din sirup

  • Kog appelsinsaft, sukker, nelliker og peberkorn ind til halvdelen.

  • Tag kagen ud af ovnen og hæld den ud af formen og lad den afkøle på en rist som du har lagt et stykke bagepapir under.

  • Prik den stadig varme kage med en kødnål eller noget andet spidst.

  • Hæld siruppen forsigtigt over og lad den trække ind i kagen mens den afkøles