Marmorkage med appelsin sirup
Marmorkagen er i mine øjne en stærkt undervurderet kage. Da jeg var barn var det en af mine yndlingskager at bage. Den er desværregået lidt i glemmebogen og er endt som en trist tankstations kage. Jeg synes du skal give den en ekstra chance ;)
Opskrift
Ingredienser
Kage
250 g smør
200 g sukker
1 usprøjtet appelsin
4 æg
200 g hvedemel
1 dl kakao
Sirup
3 dl appelsinsaft (Hvis du bruger appelsinjuice så brug en uden tilsat sukker)
9 spsk sukker
6 nelliker
7 peberkorn
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C
Rør smørret blødt med sukker til det er hvidt og skummende
Tilsæt revet skal af en appelsin.
Tilsæt et æg ad gangen og rør godt rundt mellem hvert æg
Vend melet i til sidst
Rør kakaoen og saften fra en appelsin i en 1/3 af dejen
Læg halvdelen af den hvide dej i en smurt form. Læg den mørke dej i og slut af med et lag af resten af den hvide dej.
Brug en spise eller strikkepind til at trække gennem dejen så den laver det klassiske mønster i kagen
Bag i midten af ovnen i ca 1 time
Brug en gaffel eller kniv til at stikke i kagen, hænger der dej fast skal den bage videre
Imens kagen er i ovnen laver du din sirup
Kog appelsinsaft, sukker, nelliker og peberkorn ind til halvdelen.
Tag kagen ud af ovnen og hæld den ud af formen og lad den afkøle på en rist som du har lagt et stykke bagepapir under.
Prik den stadig varme kage med en kødnål eller noget andet spidst.
Hæld siruppen forsigtigt over og lad den trække ind i kagen mens den afkøles