SJØRLIS

View Original

No bake cheesecake med bagte rabarber og ingefær

En lækker cheese cake er altid godt - Denne her er lavet med en bund af engelske ingefærsmåkager. Dem kan man enten få i større supermarkeder eller man kan bage dem selv - de faktisk ret nemme at lave. Nå man bager rabarber til kagen kan man evt bage dobbelt portion, så har man lækre bagte rabarber til morgenmads yoghurten. Lige meget hvad er denne her kage nem at gå til og så smager den herligt


Opskrift

8-10 pers

Ingredienser

  • 500 g rabarber

  • 150g sukker

  • Fintrevet skræl og saft fra 2 blodappelsiner

  • 100 g smør plus lidt ekstra til formen

  • 250 g ingefær småkager

  • 1 vaniljestang

  • 1 tsk havsalt

  • 1 spsk hakkede pistacie nødder

  • 500 g cream cheese

  • 1 dl ymer

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 200 C

  • Rens og skyl rabarberne og skær dem i stykker på 4-5 cm

  • Læg dem i en bradepande med bagepapir

  • Hæld, sukker, kornene fra vaniljestangen, appelsinskal og saft over

  • Dæk bradepanden med staniol og stil det i ovnen i 20 min

  • Knus dine småkager til rasp- det kan du gøre i en blender eller put kagerne i pose og tæv dem med en kagerulle

  • Tag 1/3 af rabarberne fra og blend dem - Stil resten i køleskabet

  • Smør en springform og put så bagepapir i - smørret hjælper til at bagepapiret sidder fast på siderne og ikke falder ned/ ind i kagen

  • Smelt de 100 g smør og bland det med småkage raspen og salten

  • Put raspen i formen og tryk det sammen og gør det jævnt med en spiseske

  • Bland creamcheese og ymer med en håndmixer

  • Fold det med rabarber pureren med en dej skraber

  • Hæld blandingen over raspen

  • Dæk med film og stil i køleskabet natten over

  • Tag din kage ud lige inden servering - tag rabarberne op af siruppen med en hulske

  • Fyld de resterende bagte rabarber på toppen og drys hakkede pistacienødder over

  • Gem den overskydende sirup til morgenmad eller hæld de på en kande, så dine gæster kan tage ekstra sirup på hvis de ønsker de

Tryk på knappen for en opskrift på ingefærsmåkager eller ginger snaps som de hedder