Ovnstegt kylling med bagte æbler og Salat af spinat, feta og ærter
Sådan en god ovnstegt kylling er for mig, indbegrebet af hyggelig mad. Jeg er vild med mad, der bliver serveret på fade og der skal deles ud og fadene skal bordet rundt. Det giver mig virkelig en fornemmelse af, at nu deler vi det her måltid og er sammen om det. Jo bevares portionsanretninger kan være noget af det smukkeste i verden, men noget af fornemmelsen af at være sammen om måltidet forsvinder måske en lille smule. Hop ud i denne saftige ovnstegte kylling og vær sammen om måltidet
Opskrift
4-5 pers
Ingredienser
1 hel kylling
2 citroner
4 æbler
2 løg
Olivenolie
Salt og Peber
1 par kviste frisk timian
Salat
400 g frisk babyspinat
150 g ærter
150 g fed feta
2 spsk Hvidvinseddike
1 spsk olivenolie
2 tsk honning
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 220 C
Skær en citron i skiver og den anden skærer du lige enderne af
Skær dine æbler i kvarte og fjern stilk og kernehus
Skær løgene i kvarte
Put den hele citron og hvad der svarer til et æble ind i kyllingen så bliver den så dejligt saftig
Smør et ildfast fad med smør og put din kylling i midten
Fordel resten af æblerne, løgene og dine citronskiver rundt om kyllingen
Gnub olie på ydersiden af skroget og hæld også lidt på æbler og løg
Drys salt og peber over skroget og fordel dine timiankviste over æblerne
Sæt kyllingen i ovnen i 15 min og skru så ned på 200 C og steg færdig de sidste 45 min
Imens kyllingen er i ovnen laver du din salat
Skyl og afdryp din spinat
Kog dine ærter et par minutter og hæld vandet fra og lad dem køle af
Skær fetaen i små tern og bland med ærter og spinat
Rør olie, eddike og honning sammen og brug et par skeer til at vende det rundt i salaten
Tag kyllingen ud af ovnen, server med salaten og evt et godt brød der kan bruges til at dyppe i den dejlige stege sauce fra kyllingen