Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang
Denne salat kan spise som tilbehør når du laver asiatisk mad, men du kan også vælge, at spise den som hovedret - så skal du bare tænke mængden lidt større. Jeg elsker retter, der kan bruges på flere forskellige måder. Den fungerer forøvrigt også fint som madpakke mad
Opskrift
4-6 pers
Ingredienser
1/2 kinaradise
2 gulerødder
1 palmekål
50g wakame tangsalat (kan fås på frost i asiatiske supermarkedereller kan nogen gange købes frisk i eksempelvis Føtex
100 g edamame bønner
100 g nudler
Saften fra 2 limefrugter
Kokosolie
1 spsk soya
1 tsk honning
1 tsk sesamolie
1 grøntsagsboullion
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og kinaradise. Skær dem i fine tynde stænger - du kan bruge et mandolinjern - jeg gør det i hånden
Kog din nudler med en boullion terning, dræn det for vand og lad det køle af
Rib bladene på palmekålen - stænglerne er al for seje og hårde - fuldstændig ligesom grønkål
Hak palmekålen i mindre stykker og steg dem i lidt kokosolie til bladene falder sammen
Tag det af panden og lad det afkøle
Hak din tang lidt mindre - stil til side
Sæt vand i kog - hæld dine bønner i og lad dem koge et par minutter- dræn for vand og lad det afkøle
Bland limesaft, honning, soya, og sesamolie
Bland alle grøntsagerne med nudlerne og hæld dressingen over og bland det rundt