SJØRLIS

View Original

Panko paneret lange med bønnesalat og chilimayo

Jeg er rigtig glad for fisk, men jeg både glemmer det lidt når jeg køber ind og når jeg så husker det - bliver jeg altid forfærdet over hvor dyrt det er. En lækker og ret så overset fisk er lange. Den minder om torsk, men koster kun en tredjedel af torskens kilopris. Man finder den ikke i supermarkedet, men jeg er endnu ikke stødt på en fiskehandler der ikke har den.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

Lange

  • 600 g lange ( du kan også bruge torsk eller anden hvidfisk

  • Panko rasp

  • 2 æg

  • Salt og peber

  • En lille håndfuld finthakket koriander

Salat

  • 600 g grønne bønner friske eller på frost

  • 2 spsk sesamfrø

  • 1/2 spsk sesamolie

  • 1 spsk ris eller hvidvinseddike

  • 3 spsk soya

  • 1 spsk fintrevet ingefær

  • 1 tsk honning

chilimayo

  • 2 pasteuriserede æggeblommer

  • 3-4 dl olie (raps olie eller solsikkekerneolie)

  • 2 tsk sur/sød sauce

  • 1/4 tsk chiliflager

  • Salt

  • 2 tsk eddike

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mayonnaisen, så den kan komme på køl og trække smag

  • Put eddike, æggeblommer, lidt salt i en blender og rør det sammen. Tilsæt nu olien lidt ad gangen. Hvis du tilsætter for meget olie på en gang, skiller mayoen. Du tilsætter olie indtil den har den rette konsistens. Rør nu sur/sød sauce og chiliflager i mayoen.

  • Put mayoen på køl indtil den skal bruges.

  • Mayonnaisen kan holde sig i køleskabet i en uges tid

Note mayoen kan holde sig en uges tid i køleskab

  • Kog bønnerne, de skal bare have et par minutter - der må gerne være bid i grøntsager.

  • Hæld vandet fra bønnerne og giv dem en gang koldt vand, så de ikke koger videre.

  • Stil dem til side

  • Rist sesamfrøene på en pande over medium varm og ryst dem regelmæssigt. Når frøene begynder at “poppe” er de klar.

  • Put sesamfrøene i en morter og stød dem i 5 minutters tid

  • Skræl og riv ingefær. Bland eddike, soya, sesamolie, honning sammen tilsæt ingefæren

  • Vend dressing og sesamfrø med bønnerne

  • Stil til side

  • Mærk efter på midten af fileten og fjern eventuelle ben fra rygraden på fisken

  • Skær lange fileten i mindre stykker

  • Pisk et æg sammen med godt med salt, peber og hakket koriander.

  • Vend stykkerne i ægget og bagefter i panko rasp

  • Steg stykkerne i lidt kokosolie, de skal have en 3-4 min på hver side indtil de er gyldenbrune

  • Server med bønnesalat og chili mayo