Panko paneret lange med bønnesalat og chilimayo
Jeg er rigtig glad for fisk, men jeg både glemmer det lidt når jeg køber ind og når jeg så husker det - bliver jeg altid forfærdet over hvor dyrt det er. En lækker og ret så overset fisk er lange. Den minder om torsk, men koster kun en tredjedel af torskens kilopris. Man finder den ikke i supermarkedet, men jeg er endnu ikke stødt på en fiskehandler der ikke har den.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
Lange
600 g lange ( du kan også bruge torsk eller anden hvidfisk
Panko rasp
2 æg
Salt og peber
En lille håndfuld finthakket koriander
Salat
600 g grønne bønner friske eller på frost
2 spsk sesamfrø
1/2 spsk sesamolie
1 spsk ris eller hvidvinseddike
3 spsk soya
1 spsk fintrevet ingefær
1 tsk honning
chilimayo
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 dl olie (raps olie eller solsikkekerneolie)
2 tsk sur/sød sauce
1/4 tsk chiliflager
Salt
2 tsk eddike
Fremgangsmåde
Start med at lave mayonnaisen, så den kan komme på køl og trække smag
Put eddike, æggeblommer, lidt salt i en blender og rør det sammen. Tilsæt nu olien lidt ad gangen. Hvis du tilsætter for meget olie på en gang, skiller mayoen. Du tilsætter olie indtil den har den rette konsistens. Rør nu sur/sød sauce og chiliflager i mayoen.
Put mayoen på køl indtil den skal bruges.
Mayonnaisen kan holde sig i køleskabet i en uges tid
Note mayoen kan holde sig en uges tid i køleskab
Kog bønnerne, de skal bare have et par minutter - der må gerne være bid i grøntsager.
Hæld vandet fra bønnerne og giv dem en gang koldt vand, så de ikke koger videre.
Stil dem til side
Rist sesamfrøene på en pande over medium varm og ryst dem regelmæssigt. Når frøene begynder at “poppe” er de klar.
Put sesamfrøene i en morter og stød dem i 5 minutters tid
Skræl og riv ingefær. Bland eddike, soya, sesamolie, honning sammen tilsæt ingefæren
Vend dressing og sesamfrø med bønnerne
Stil til side
Mærk efter på midten af fileten og fjern eventuelle ben fra rygraden på fisken
Skær lange fileten i mindre stykker
Pisk et æg sammen med godt med salt, peber og hakket koriander.
Vend stykkerne i ægget og bagefter i panko rasp
Steg stykkerne i lidt kokosolie, de skal have en 3-4 min på hver side indtil de er gyldenbrune
Server med bønnesalat og chili mayo