Lasagne med hjemmelavet bechamelsauce og grønkåls/granatæblesalat
Lasagne er altid et hit, hos både små og store. Der er hundredvis af meninger om hvordan en rigtig lasagne skal laves og vandene vil nok altid være delt. Lasagne er noget man vokser op med og kan blive helt stædig omkring. Jeg tror aldrig jeg er stødt på en lasagne der ikke gled ned, men det her er min yndlings version.
Opskrift
4 personer og så er der også til madpakken, eller hvis du er den lille familie kan du fryse resten ned. Tø resterne op i køleskabet inden du kommer dem i ovnen.
Ingredienser
Lasagne
250 g magert hakket oksekød
oliven olie
1 løg
1 bakke brune markchampignon renset og skåret i mindre mundrettestykker
1/2 squash i små tern
3 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 stor dåse tomatpure eller 2 små
salt
peber
1 spsk paprika
1 spsk tørret oregano
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret basilikum
1 dl vand
Revet ost i de mængder du kan lide det. Jeg blander altid revet parmesan med frisk mozarella
Bechamelsauce
25 g smør
4 spsk mel
5 dl mælk
Salt og peber
Revet muskatnød
Salat
500 g grønkål ribbet skåret fint
2 granatæbler
Salt
Sukker
Saften af en citron
2 spsk oliven olie
1 spsk eddike
2 spsk dijonsennep
Fremgangsmåde
Start med grønkålen, den skal krammes og have lov til at stå og falde lidt, ellers er rå grønkål ikke til at tygge. Tag den vaskede, ribbede og fintskåret grønkål og put den i skål der giver plads til at blande. tilsæt 2 tsk salt og en tsk sukker og saften fra en citron. Kram grønkålen godt og grundigt og masser blandingen rundt. Stil skålen til side og lad det hvile
Forvarm ovnen på 200 C
Så det videre til kødsovsen. Riv løget og pres hvidløgene. Sauter løg, hvidløg, squash og krydderier i lidt olie.
Tilføj kødet og brun det
Tilføj hakkede tomater, tomatpure og vand - lad et stå i gryden og simre med låg på.
Steg svampene i lidt smør til de er gennemstegte og væden er stegt fra. Jeg gør det sådan her, da jeg elsker svampe, men ikke er fan af “gummisvampe” og det bliver de ofte når de er kogt
Tilføj dem til kødsovsen og sluk for varmen. Husk at smag din kødsovs til med salt og peber. Behold låget på gryden bagefter så det står og hygger sig i varmen, imens du laver bechamel saucen
Smelt smørret i en gryde
Tilsæt melet mens du pisker i hånden
Pisk halvdelen af mælken ind i gradvis under høj varme
Pisk resten i under medium varme og kog saucen til den er tyk
Smag til med muskatnød, salt og peber
Læg lagvis lasagnen i et smurt ildfast fad. det sidste lag skal være bechamelsauce og ost
Sæt Lasagnen i ovnen og bag i ca 35 minutter
Nu kan du vende tilbage til salaten
Lav en dressing af sukker, olie, eddike, og sennep - smag den til, så du får den som du kan lide den, alt efter hvor sur, stærk, sød eller salt du vil have den. Vend grønkålen i dressingen
Rul de uåbnede granatæbler mod køkkenbordet med håndfladen. Det gør at kernerne løsner sig og de er nemmere at få ud. Åben æblerne og pil dem i en skål. Sørg for, at få de hvide hinder fra. drys granatæblerne over salaten og server den til den færdige lasagne