Syltede Grønne Tomater med estragon
Syltede grønne tomater er ikke noget man får serveret så tit og muligheden for at købe grønne tomater er sparsom. Men har du have eller en altan og har dyrket tomater, kan jeg anbefale at samle nogle grønne tomater og prøve at sylte dem. De smager fantastisk til ost eller til en gang Eggs Benedict.
Opskrift
Ingredienser
Grønne tomater ( jeg bruger cherrytomater) Der kan bruges
1 fennikel stilk groft skåret
3 fed hvidløg, pillet og
1 tsk sennepspulver
1 tsk dildfrø
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk tørret merian
1 1/2 tsk tørret estragon
1/4 tsk sellerifrø
Sorte peberkorn
Lagen
1 1/4 kop vand
1 kop eddike
3 spsk salt
3 spsk sukker eller honning
2 1 liters sylteglas
Fremgangsmåde
Skold sylteglas og låg
Skær tomaterne i kvarte eller halve
Fordel fennikel og hvidløg nogenlunde ligeligt mellem glassene
Knus dild, fennikel og sennepsfrø i en morter
Put 5-7 peberkorn i hvert glas
Vend tomaterne i krydderrierne
Pak tomaterne i glassene og efterlad lidt luft i toppen
Forbered lagen
Bring ingredienserne til lagen i og under omrøring indtil salt og sukker er helt opløst
Hæld lagen over tomaterne, efterladende et par cm luft i toppen
Tør kanterne af med en serviet, og skru lågene på. Tjek lågene efter et par minutter og hvis løse stram dem til
Lad glassene stå på køkkenbordet indtil de er afkølet
Stil i køleskab
NOTE
Syltede tomater vil holde lige så længe på køl som de fleste andre syltede ting grundet syre, salt og sukkerindholdet i lagen. Men brug altid en ren ske eller gaffel når du tager fra glasset. Du kan også altid lave en mindre portion, så der kun er, til det du lige står og skal bruge det til.