Sød syltede Grønne Tomater med vanilje
Syltede grønne tomater er ikke noget man får serveret så tit og muligheden for at købe grønne tomater er sparsom. Men har du have eller en altan og har dyrket tomater, kan jeg anbefale at samle nogle grønne tomater og prøve at sødsylte dem med vanilje. De smager fantastisk til ost eller til tilbehør til vaniljeis eller en god hindbær sorbet
Opskrift
Ingredienser
500 g grønne tomater
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl eddike
200 g sukker
1 stang kanel
½ vaniljestang
Sylteglas
Fremgangsmåde
Skold sylteglas og låg
Prik tomaterne i overfladen med en gaffel eller en tandstik
Bring vand og eddike i kog og og tomaterne i 4-5 minutter
Fjern tomaterne med en hulske/si og fordel dem i de skoldede glas
Add su Tilføj sukker, kanelstang og vaniljestang og korn til vand og eddike blandingen og lad det koge indtil sukkeret er opløst
Hæld lagen over tomaterne
Sæt låg på
Lad tomaterne står minimum en uge før du spiser dem, så smagene rigtigt kan sætte sig
NOTE
Syltede tomater vil holde lige så længe på køl som de fleste andre syltede ting grundet syre, og sukkerindholdet i lagen. Men brug altid en ren ske eller gaffel når du tager fra glasset. Du kan også altid lave en mindre portion, så der kun er, til det du lige står og skal bruge det til.