Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Panforte

Panforte

Noget af det bedste jeg ved, er at blive overrasket på nye smage. En veninde, med stor kærlighed til søde sager kom lige inden jul,, med en lille pakke til mig. Ud af pakken duftede der af himmelske krydderier og løfter om guddommelige mundfulde. Det var et stykke hjemmelavet Panforte. Panforte er egentlig italiensk julekonfekt. Jeg siger sludder og vrøvl - det fortjener at blive spist hele året. Benene op , en god bog, en tynd skive panforte og en god kop kaffe, så er min dag i hus. Jeg har knoklet med en opskrift, der kunne være min veninde værdig - massere af chokolade og hjemme kandiseret mandarinskal - Buon appetito !


Opskrift

Ingredienser

  • 100 g mandler

  • 100 g hasselnødder

  • 50 g pistacienødder

  • 75 g kandiserede mandarin skaller eller pomerans

Her er en opskrift på hvordan du selv laver kandiserede mandarin skaller

https://sjorlis.squarespace.com/home/kandiserede-mandarinskaller

  • 50 g tørrede figner

  • 50 g tørrede abrikoser

  • Fintrevet limeskal af 1 usprøjtet lime

  • 150 g akaciehonning

  • 200 g brun farin

  • 200 g hvedemel

  • 25 g kakao

  • 1 tsk. kardemomme, stødt

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 250 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 170 C

  • Fór bunden af en bageform med bagepapir. Jeg kan bedst lide at bruge en firkantet, men du kan også bruge en rund ca 23Ø

  • Rist alle nødder på en bageplade i ovnen ved 170 grader, til de begynder at dufte. Eller brug en pande. Hold dem varme.  Bruger du hasselnødder kan du rulle disse når de er ristet, så falder skallen af.

  • Varm honning og sukker i en gryde under omrøring. 

  • Sigt alle tørre ingredienser sammen.

  •  Tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Tilsat de resterende ingredienser og rør det hele sammen til en ensartet masse. 

  • Massen er ikke hel nem at arbejde med og bliver meget sej men bliv ved til det er godt blandet

  • Kom massen i springformen og fordel den jævnt. Bag i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 15 minutter. Pas på du ikke bager den for længe, da den kan blive stenhård.

  • Tag kagen ud og drys den godt med flormelis. Afkøl ved stuetemperatur. Skæres og serveres i små stykker.

  • Tip: Panforte kan holde sig utrolig længe, pakker den ind i lufttæt beholder. Pak det i små pakker og brug det som små gaver.

Panko paneret lange med bønnesalat og chilimayo

Panko paneret lange med bønnesalat og chilimayo

Kandiserede  mandarinskaller

Kandiserede mandarinskaller